Nogomet

Slaven dobar i u Albaniji

Kristian Hohnjec • četvrtak, 02.08.2007.

Nogometaši Slaven Belupa izborili su neodlučen rezultat u uzvratnom susretu 1. pretkola Kupa Uefe. Momčad Krunoslava Jurčića u Draču je protiv Teute odigrala 2:2, te se tako uvjerljivo i bez poteškoća plasirala u nastavak natjecanja. Najbolji igrač Koprivničana ponovo je bio Bojan Vručina...

Iako se prije prvog susreta najavljivao vrući domaći teren, očito je šest komada u mreži Xhevaira Kapllanija ohladilo albanske navijače. Na trošnom stadionu vrućeg Drača danas ih se skupilo tek oko tisuću. Slaven je imao inicijativu u prvom poluvremenu, više su posjedovali loptu, te češće boravili pred suparničkim šesnaestercem. Mogli su Koprivničani povesti preko Ivana Radeljića, ali je njegov pokušaj odlično skinuo iskusni Kapllani.

Ipak, do vodstva su došli domaćini i to na samom isteku prvog dijela, u drugoj minuti sudačke nadoknade. Veoma agilnog Bekima Kulija proigrao je Emiljano Vila, a domaća devetka neobranjivo pogađa za 1:0. U drugom poluvremenu naš je predstavnik odigrao bolje i konkretnije. U 65. minuti Slaven je stigao do izjednačenja pogotkom Dine Kresingera. Akciju za gol pokrenuo je 19-godišnji Mato Jajalo, nastavio je Vručina, da bi se realizacijom za 1:1 istakao Kresinger.

Već pet minuta kasnije farmaceuti su vodili. Odličnu dugu loptu Matije Kristića prihvatio je Bojan Vručina, driblingom se riješio jednog stopera, te lako svladao nemoćnog Kapllanija. Nažalost, momčad Krunoslava Jurčića ipak nije uspjela stići do pobjede. U 75. minuti Teuta je izjednačila novim pogotkom svojeg najboljeg pojedinca danas, Bekima Kulija. Gol je postignut iz prilično sumnjive situacije, tražili su naši igrači zaleđe, ali uzalud.

Do kraja susreta Slaven mogao postići i treći zgoditak, ali Kresinger nije bio priseban. Naši nogometaši tako prolaze dalje s ukupno uvjerljivih 8:4, a sutra će u Nyonu saznati ime protivnika u drugom pretkolu.

Kup Uefa, 1. pretkolo: Teuta - Slaven Belupo 2:2 (ukupno 4:8).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!