Nogomet

Favoriti sigurni

Goran Tomičić • četvrtak, 02.08.2007.

U uzvratnim utakmicama prvog pretkola kupa Uefa nije bilo iznenađenja. Maccabi iz Tel-Aviva je, nakon senzacionalnog poraza u prvoj utakmici protiv Santa Colome, bio uvjerljiv u uzvratu. Mattersburg je također dostigao minimalan poraz...

Pobjeda Santa Colome nad Maccabijem bila je senzacija prvih utakmica, ali u uzvratu je izraelska momčad bila uvjerljiva. Već u 12. minuti prednost je donio Kamanan, a 13 minuta kasnije povisio je Mesika. U 27. minuti Maccabi je ostao bez isključenog Shitrita, ali ni to nije pomoglo Santa Colomi, te su do kraja susreta Shivhon i još jednim golom Kamanan potvrdili prolaz Maccabija.

Mattersburg je u prvom susretu u gostima poražen od Aktobea 1:0, ali Austrijanci su u dobroj formi i izborili su plasman u drugo pretkolo. U 22. minuti prednost gostiju dostigao je Jancker. U 65. minuti na 2:0 povisio je Wagner, a samo minutu u strijelce se upisao i Csimadia. Nadu gostima donijeli su Bogomolov golom u 72. minuti i domaći igrač Mravac isključenjem četiri minute kasnije. U 80. minuti Kosolapov je smanjio na gostima dovoljnih 3:2, a prolaz Mattersburgu u posljednjoj minuti donio je Kovrig.

Jedino veće iznenađenje je ispadanje mađarskog MTK od armenske momčadi Mika. Mađari su na svom terenu slavili 2:1, ali u uzvratu je Adamyan golom u 26. minuti donio veliki uspjeh svojoj momčadi. Nakon pobjede 3:1 u prvoj utakmici na domaćem terenu Riedu je i minimalan poraz protiv azerbajdžanskog Neftchija bio dovoljan za plasman u drugo pretkolo. Domaćini su preko Subašića i Sadigojwa sredinom prvog dijela imali dovoljnih 2:0, a nadu im je povećalo i isključenje Taghizadea u 83. minuti, ali samo dvije minute kasnije Salihi je pogotkom odveo Ried u daljnje natjecanje.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Slovačka Artmedia prošla je moldavski Zimbru tek većim brojem golova u gostima. Nakon 1:1 u Slovačkoj, u Moldaviji je bilo 2:2. U 32. minuti domaći su poveli preko Kovalcuka, a u 59. minuti je s bijele točke povisio Zhdanov. Smanjio je Guede u 73. minuti, a prolaz slovačkoj momčadi je u posljednjoj minuti donio Borbely.

Partizan je i u uzvratu bio uvjerljiv protiv Zrinjskog, ali nakon odluke Žalbene komisije Uefe vjerojatno će ipak gosti u drugo pretkolo. Tri pogotka postigao je Jovetić, a jedan su dodali Maletić i Moreira.

Kup Uefa, prvo pretkolo, uzvratne utakmice
Alma Alta - Zlate Moravice 1:1, Mika - MTK 1:0, Ameri - Belchatow 2:4 - 11m, Ekranas - B36 Torshavn 3:2, Suduva - Dungannon 4:0, Trans Narva - Helsingborg 0:3, Dinamo Minsk - Skonto Riga 2:0, Nefči - Ried 2:1, Haka - Rhyl 2:0, Hibernians - Vojvodina 0:2, Zimbru - Artmedia 2:2, Dinamo Brest - Metalurgs 1:2, Etzella - HJK Helsinki 0:1, Maccabi Tel Aviv - Santa Coloma 4:0, Antorhosis - Vardar 1:0, Brann Bergen - Carmathen 6:3, Midtjylland - Keflavik 2:1, Odense - St. Patricks 5:0, Valerenga - Flora 1:0, Litex - Sliema 4:0, Mattersburg - Aktobe 4:2, Vaduz - Dinamo Tbilisi 0:0, Young Boys - Banants 4:0, AIK - Glentoran 4:0, EB - MyPa 1:1, Koper - Široki Brijeg 2:3, Rabotnički - Nova Gorica 2:1, Besa - Bežanija 0:0, Partizan - Zrinjski 5:0, Rudar Pljevija - Omonia 0:2, Drogheda - Libertas 3:0, Groclin - Araz 1:0, Reykjavik - Hacken 0:1, Honved - Nistru Otaci 1:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!