Nogomet

Dinamu Klasnić i Vranješ!

Bernard Jurišić • petak, 03.08.2007.

Dinamo je na današnjem ždrijebu u Nyonu saznao ime svog potencijalnog protivnika u 3. pretkolu Lige prvaka. Za prolazak u Ligu prvaka hrvatski će šampion igrati protiv Bundesligaša Werdera iz Bremena. Prva utakmica rasporedu je 14. ili 15. kolovoza u Bremenu, uzvrat je dva tjedna kasnije u Maksimiru.

Dinamo će za prolazak u 3. pretkolo morati preskočiti prilično visoku prepreku. Werder iz Bremena, jedan od najboljih njemačkih klubova proteklih sezona, stajat će na putu našem prvaku ukoliko uspješno savlada slovensku prepreku u 2. pretkolu.

Werder je prošle sezone sve do nekoliko kola prije kraja bio u borbi za naslov prvaka Njemačke, a u njegovom dresu već nekoliko sezona uspješno igraju naši reprezentativci Ivan Klasnić i Jurica Vranješ.

Vezane vijesti

Ždrijeb je spojio nekoliko vrlo zanimljivih parova 3. pretkola, pa će se tako u borbi za Ligu prvaka ogledati Toulouse i Liverpool, Sparta i Arsenal, Spartak i Celtic, Sevilla i AEK. Najveći klubovi dobili su i najteže protivnike, dok su na drugoj strani praktično otvorena vrata elitnog natjecanja za Steauu, Rosenborg, kijevski Dynamo.

Za nas će biti zanimljiv i prilično izvjesni okršaj Red Bull Salzburga Nike Kovača i Srninog Šahtara, a Eduardo da Silva će po svoj prvi nastup u Ligi prvaka krenuti iz Praga.

Parovi 3. pretkola Lige prvaka: Werder (Nje) - Dinamo, Hafnafjördur/BATE - Zaglebie/Steaua, Tampere/Levski - Astana/Rosenborg, Spartak (Rus) - Celtic (Ško), Ventspils/Salzburg - Pjunik/Šahtar, Ajax (Niz) - Žilina/Slavia, Valencia (Špa) - Debrecen/Elfsborg, Genk/Sarajevo - Dynamo Kijev (Ukr), Fenerbahče (Tur) - Anderlecht (Bel), Glasgow Rangers/Zeta - Crvena zvezda/Levadia, Toulouse (Fra) - Liverpool (Eng), Benfica (Por) - FC Kobenhavn/Beitar, Lazio (Ita) - Dinamo Bukurešt (Rum), Sparta (Češ) - Arsenal (Eng), Zürich (Švi) - Bešiktaš/Sheriff, Sevilla (Špa) - AEK (Grč).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!