Nogomet

Vranješ: "Moramo se čuvati Modrića"

Petar Plevnik • petak, 03.08.2007.

Nakon što je ždrijeb u Nyonu odlučio kako će Werder na putu do Lige prvaka morati preskočiti Dinamo ili Domžale, predstavnici momčadi iz Bremena bili su njemački rezervirani, dok je Jurica Vranješ jasno naznačio odakle dolazi najveća opasnost....

Logično, njemačku javnost zanimalo je mišljenje čovjeka koji puno bolje poznaje situaciju u Maksimiru, veznjaka Werdera Jurice Vranješa, koji je ponudio prilično realnu sliku Dinama: "Prilično sam siguran da ćemo igrati protiv Dinama i veselim se tome. Uvijek je poseban osjećaj igrati kod kuće. Poznajem Dinamo jako dobro, svakog igrača. Imaju jaku momčad, ali ne moramo se bojati. Mislim da je dvoboj sa Baselom od prije dvije godine bio teži.". Hrvatski reprezentativac jasno je naznačio od koga prijeti najveće opasnost: "Moramo se čuvati "desetke", Luke Modrića, s kojim igram i u reprezentaciji. On je njihov daleko najbolji igrač, posebice nakon što je Dinamo nedavno prodao dva ponajbolja igrača, Eduarda i Ćorluku."

Čovjek koji je cijelu igračku karijeru proveo u Werderu, a na klupi bremenskog kluba sjedi od 1999., Thomas Schaaf, ni ovaj put nije se razbacivao velikim riječima: "Kako trenutno stvari stoje, igrat ćemo sa Dinamom. Oni su poznati kao klub koji ima tradiciju i igra dobar nogomet. U slučaju da igramo protiv Slovenaca, znamo da su i oni tehnički dobro potkovana ekipa. Uostalom, od svake momčadi koja se kvalificirala može se očekivati dobar nastup."

Da studiozni Nijemci ništa neće prepustiti slučaju potvrdile su i Schaafove riječi: "Već smo proučavali sve potencijalne protivnike. Dinamo poznajemo ipak nešto bolje, no naravno da ćemo prikupiti sve moguće informacije o obje momčadi." Schaafa nije previše smetala ni činjenica da će Werder drugi susret igrati kao gost: "Činjenica da igramo prvu utakmicu kod kuće ništa ne znači. Uostalom, to je puno puta pokazala i prošlost."

Sličnog razmišljanja kao i Schaaf bio je i njegov pomoćnik Wolfgang Rolff: "Svejedno igramo li protiv Dinama ili Domžala, očekuje nas tehnički i trkački dobra momčad. Dinamo je prije svega poznat po vrlo dobrom radu sa mladim igračima. Već godinama stvaraju igrače koji su međunarodna klasa."

Iako odluka o protivniku Werdera još uvijek nije pala, Nijemci ipak vjeruju kako će to biti Dinamo, a Rolff ima i dodatan razlog zašto bi volio posjetiti Zagreb: "Veselim se što ću ponovno vidjeti Georga Kocha. Već smo imali priliku surađivati u Eindhovenu; dok sam se školovao kao trener, Georg je branio u PSV-u. On je uistinu prava podrška."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!