Nogomet

Šurjak: "Namučili smo Fiorentinu i Romu"

Bernard Jurišić • petak, 03.08.2007.

Težeg protivnika od Sampdorije Hajduk u ždrijebu 2. pretkola Kupa Uefe praktično i nije mogao dobiti. Ugledni talijanski prvoligaš u ždrijeb Kupa Uefe stigao je s dvije pobjede 1:0 protiv bugarskog Černog Mora u finalu Intertoto kupa. Glavni menadžer Hajduka Ivica Šurjak komentirao je ždrijeb...

Hajduk nije dočekao "poljubac" ždrijeba kojemu se nadao. Tražio se neki slabiji klub protiv kojeg bi "bili" mogli produžiti europski život, no kuglice su im dodijelili talijansku Sampdoriju. Iako genovski klub nema nekih velikih svjetskih imena i zvijezda, to je tipična čvrsta i disciplinirana talijanska momčad protiv koje je svakome teško igrati.

Slika 1 od 1.

"Dobili smo najtežeg mogućeg protivnika. Jedino je dobra vijest da se prva utakmica igra u Splitu, bit će to još jedna fešta nogometa u našem gradu, pun stadion i fantastična atmosfera. Uz takvu publiku mi u Poljudu ne možemo izgubiti", rekao je glavni menadžer Hajduka Ivica Šurjak.

Može li se Hajduk ipak nadati prolasku dalje, bez obzira na zvučno ime protivnika?
"U prednosti smo utoliko što mi već hvatamo natjecateljski ritam, a njima prvenstvo počinje tek nakon naših međusobnih utakmica. Iako su i oni već igrali u Intertoto kupu, mislim da neće biti u optimalnoj formi već sad i tu vidim našu prigodu."

Hajduk se već nekoliko puta susreo s talijanskim klubovima, neke je i izbacivao, no uglavnom nije podbacivao. "Prije nekoliko godina igrali smo protiv Fiorentine i Rome u Kupu Uefe i pokazali smo da se možemo nositi s njima. Moramo se dobro pripremiti, priključit će nam se dotad sigurno Verpakovskis i Sablić, bit ćemo još jači nego sad", najavio je Šurjak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!