Nogomet

Profil Galatasaraya: Stiže novi velikan

Goran Tomičić • petak, 03.08.2007.

Nakon što je u Intertoto kupu Slaven Belupo ugostio velikane poput Stuttgarta, Deportiva, Aston Ville, Lillea i Bastije, u drugom pretkolu Kupa Uefa u Koprivnici će gostovati turski Galatasaray...

Turski velikan je u svojoj povijesti odigrao čak 197 europskih utakmica i ostvario 71 pobjedu, 50 remija i 76 poraza uz gol razliku 254:290. U Kupu Uefa bilanca je deset pobjeda, 11 remija i 12 poraza uz gol razliku 38:47 u 33 odigrane utakmice. Predsjednik kluba je Özhan Canaydin, a na klupi sjedi Karl Heinz Feldkamp.

Najslavniji trenutak u povijesti Galatasaraya bilo je osvajanje Kupa Uefa u sezoni 1999/2000 boljim izvođenjem udaraca s bijele točke od londonskog Arsenala, a nekoliko mjeseci kasnije pobjedom 3:2 protiv Reala iz Madrida osvojen je i europski Superkup. Tu momčad su predvodile legende Gheorghe Hagi, Hakan Sükur i Mario Jardel.

Aktualni doprvak Turske ušao je u ovu sezonu s velikim ambicijama u Kupu Uefa. U transferu vrijednom pet milijuna eura iz Schalkea je doveden Lincoln. Potpisali su i alžirski branič Ismael Bouzid iz Kaiserslauterna, dvojica veznih igrača iz njemačkog Essena Bans Ozbek i Serkan Calik, vratar Kayserija Orkun Usak, te stoper Servet Cetin iz Sivasspora. Ključni čovjek u obrani Galatasaraya je bivši hrvatski reprezentativac Stjepan Tomas.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!