Ostali sportovi

Kristina 8. na svijetu

Sportnet • subota, 04.08.2007.

Treći dan na SP u atletici za slijepe i slabovide u Sao Paolu, obilježili su naši mladi atletičari...

15-godišnja Kristina Ivanković bila je odlična u bacanju kugle i između 13 atletičarki, uspjela je ući u finale i osvojiti 8. mjesto na svijetu sa hicem od 9,02m (osobni rekord 9,03m). Kristina Škrlec je bila previše impresionirana i konkurencijom i atmosferom i tri puta je za malo prestupila i ostala na 13-om mjestu.

Slika 1 od 1.

Obje Kristine su članice AK AGRAM i trenira ih Ante Pavković. Ovim rezultatom Kristina Ivanković je sve bliže B normi koja bi je mogla odvesti u Peking 2008 godine gdje bi bila daleko najmlađa Paraolimpijka.

Branimir Budetić je i danas bio odličan sedmi (od 11)u bacanju koplja koje je bilo na rasporedu ujutro u 9 sati. Ako znamo da je Branimir sinoć poslije petoboja i pobjede u petoj disciplini- trci na 1.500m završio na doping kontroli i u hotel je došao u 23 sata a ustao u 6 sati ujutro, onda s punim pravom možemo reći da dobivamo vanserijskog atletičara u petoboju i bacanju koplja.

Vedran Lozanov je danas odlično trčao trku na 10000m i osvojio 7. mjesto od 19 atletičara. Vedran ima 22 godine i pravi rezultati će uskoro doći i u ovoj disciplini.

I završetak našeg dijela nastupa danas obilježila je Ivana Matošević. U izvanrednoj polufinalnoj trci na 800m, bila je izvrsna treća s rezultatom 2,34,79 što je za 6sec bolje od njenog osobnog rekorda. Ivana sutra trči finalnu utrku na 800m u 16 sati po lokalnom vremenu ( 5 sati iza vremena u Hrvatskoj).

Golbalisti su danas odigrali odličnih 2:2 s Australijom i u sutrašnjoj utakmici s Irakom odlučuju o ulasku među 16 najboljih, nakon čega slijedi kup sustav natjecanja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!