Nogomet

Mirno kroz Drač

Goran Tomičić • subota, 04.08.2007.

Slaven Belupo je, nakon uvjerljivog slavlja u prvoj utakmici protiv albanske Teute, i u uzvratnoj utakmici prikazao dobru igru te rutinski izborenim remijem potvrdio plasman u drugo pretkolo Kupa Uefa...

U Koprivnici će 16. kolovoza gostovati turski Galatasaray, osvajač ovog natjecanja 2000. godine. To će biti nagrada igračima za odličnu prošlu sezonu i dobre nastupe protiv Teute, a i navijačima za podršku svojoj momčadi.

Farmaceuti su i u Draču bili bolja momčad, no propustili su nekoliko prilika i domaćin je preko Kulija poveo u posljednjoj minuti prvog dijela. U nastavku se razigrao Vručina, odlično je uposlio Kresingera za njegov prvijenac u momčadi Krunoslava Jurčića, a pet minuta kasnije po treći puta u dvije utakmice protiv albanske momčadi se upisao u strijelce. Šteta je zbog hrvatskog koeficijenta u Europi što su ciparski suci priznali izjedačujući pogodak Kulija 15 minuta prije kraja, ali unatoč tome u završnici su Kresinger i Vručina mogli donijeti pogodak.

"Odigrali smo onako kako smo se dogovorili, kontrolirali smo utakmicu, imali smo veći posjed lopte, naši su igrači izlazili visoko i onemogućavali suparnika u razvijanju akcija. Nažalost, primili smo pogodak u nezgodno vrijeme, na kraju prvog poluvremena, ali uspjeli smo se vratiti i možemo biti zadovoljni remijem u Albaniji i prolaskom u drugo pretkolo Kupa UEFA.", izrazio je Jurčić svoje zadovoljstvo u izjavi za službenu stranicu kluba.

Na vratima je stajao Iveša, no budući da je uoči utakmice imao problema s povišenom temperaturom tijekom odmora mu je pozlilo i zamijenio ga je Rodić, koji je dobro odradio svoj debi u seniorskoj konkurenciji. Iveša će ipak vjerojatno biti na vratima u sutrašnjem gostovanju u Kranjčevićevoj. Obrana je bila standardno dobra. Desno je nastupio Poldrugač, a u sredini su sigurni Kristić i Radeljić. Na lijevoj strani je trenerovo povjerenje opravdao Bošnjak, koji je iskoristio loše igre Božca.

U sredini su neupitni Sopić i Posavec, a priliku je očekivano iskoristio i Poljak. Jurčić se odlučio za formaciju 4-4-2, te je Jurić zaigrao na boku, ali se ozlijedio i u 41. minuti zamijenio ga je Jajalo, koji je nakon Međimurja odigrao još jednu dobru utakmicu. Jurić će ipak biti u konkurenciji za utakmicu protiv Zagreba. Ulazak u posljednjih 15 minuta opravdao je Delić. U napadu očekivano nije bilo problema. Vručina je bio igrač utakmice, a u strijelce se upisao i Kresinger.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!