Nogomet

Veron gazda Simeoneovog Estudiantesa

Maja Giljanović • nedjelja, 05.08.2007.

Prošlogodišnji prvak Aperture Estudiantes krenuo je u obranu naslova dojmljivom predstavom protiv Banfielda u kojoj je svu raskoš svog talenta još jednom demonstrirao argentinski reprezentativac Juan Sebastian Veron...

32-godišnjak je u prijelaznom roku inače naveliko koketirao s DC Unitedom iz Beckhamovog MLS-a da bi se u konačnici na radost trenera Diega Simeonea Amerikancima zahvalio na izdašnoj ponudi i odlučio se momčad s Jorge Kirschija predvoditi k novom naslovu prvaka.

Estudiantes je dominirao cijelom utakmicom, ali dalekometni udarci u prvom redu Verona nisu pronalazili gostujuću mrežu. U drugom je dijelu, međutim, u 15 minuta la brujita (mala vještica, otac Juan Ramon je, pak, la bruja) je zakuhao sva tri gola. Prvog je postavio u 75. minuti na Veronovu asistenciju Maggiolo, drugog je u vlastitu mrežu u 83. poslao Sanguinetti, a posljednji je stigao nakon Veronovog hladnokrvno izvedenog jedanaesterca u prvoj minuti sudačke nadoknade.

Od ostalih rezultata vrijedi izdvojiti mali pothvat Veleza na gostovanju kod Colona kojeg je momčad iz zapadnog Buenos Airesa pobijedila unatoč isključenju novopridošlog pojačanja Lime još u 2. minuti. Strijelac za vrijedna tri boda je u 53. minuti bio Escudero. Independiente se, pak, nada povratku u vrh Aperture nakon prošlogodišnjeg samo 11. mjesta, a dobar su start ostvarili 5:3 pobjedom nad Lanusom.

Prvak Clausure San Lorenzo u prvom kolu danas gostuje kod Newell´sa dok osvajač Cope Boca na svom terenu dočekuje Rosario.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!