Nogomet

Montella: "Hajduk najteži protivnik"

Kristian Hohnjec • nedjelja, 05.08.2007.

Hajdukov protivnik u drugom pretkolu Kupa Uefa, talijanska Sampdoria izgubila je danas u prijateljskom dvoboju od Newcastla 1:0. Porazu unatoč, talijanski mediji izvještavaju o dobroj igri momčadi Waltera Mazzarrija, pogotovo u prvom poluvremenu...

Ističe se odlična predstava bekova Maggia i mladog Švicarca Reta Zieglera, a svoju je prvu utakmicu od povratka u dres Sampdorije odigrao i Vincenzo Montella. Na golu je bio pričuvni vratar Miranti, obrambenu trojku činili su pristigli Argentinac Campagnaro, Lucchini i oporavljeni Bastrini, na lijevom boku Ziegler, desno Maggio. U sredini su igrali Sammarco i Franceschini, a napadački tercet je bio Foni, Montella i Gennaro Delvecchio, koji je u odsustvu Palomba i Volpija ponio kapetansku traku.

Mazzari će biti vrlo zadovoljan, budući da je Sampa odigrala ravnopravno s Newcastleom koji je mnogo bliži pravoj formi s obzirom da im uskoro počinje prvenstvo. Prijetila je Doria preko Montelle u prvom dijelu, kasnije i Bellucija, no do pogotka nisu stigli. Jedini gol na utakmici postigla je novopečena Svraka Alan Smith početkom nastavka. "Veoma sam zadovoljan nastupom svih mojih igrača. Stvorili smo mnogo prilika protiv jake momčadi, komplimenti", kazivao je poslije utakmice trener Mazzari.

Inače, Talijani respektiraju Hajduk u svim se medijima navodi da se radi o klubu velike tradicije, a najveća zvijezda Sampdorie Vincenzo Montella o splitskom je sastavu rekao: "Uefine kuglice nisu bile ljubazne prema nama, igramo vjerojatno protiv najtežeg protivnika kojeg smo mogli dobiti, Hajduk ima veliku povijest. Tu je i problem u pripremi, budući da je Splićanima već počelo prvenstvo. No, ja se uzdam u nas, odlična smo ekipa i nećemo taj ogled dočekati nespremni.

Newcastle 1:0 Sampdoria

Golovi: 1:0 Smith (59.)
Newcastle: Given (38. Harper), Carr, Rozenhal, N'Zogbia, Solano (46. Martins), Milner (69. Ramage), Smith, Geremi, Butt, Taylor, Viduka. Trener: Sam Allardyce
Sampdoria: Mirante, Campagnaro, Lucchini, Bastrini, Maggio, Sammarco, Franceschini, Ziegler, Delvecchio, Montella (75. Caracciolo), Foti (58. Bellucci). Trener: Walter Mazzarri.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!