Nogomet

Boci samo bod, ali Riquelme ostaje

Maja Giljanović • ponedjeljak, 06.08.2007.

Južnoamerički prvak Boca Juniors svoje je navijače razočarao osvojenim samo bodom u prvom kolu Aperture, ali svježe vijesti govore o dogovoru s čelnicima Villarreala koji će ključnu figuru momčadi od dolaska na Bomboneru u veljači ove godine zadržati u domovini do siječanjskog prijelaznog roka...

Osvajači Cope u prvom su prvenstvenom kolu pred svojim navijačima ugostili osrednji Rosario, a u odsustvu Riquelmea prikazali su, unatoč terenskoj inicijativi svih 90 minuta, potpuno jalovu i neinspiriranu igru. U prvom dijelu najveću prigodu da svojoj momčadi osigura vodstvo propustio je Sebastiano Battaglia čiji udarac Cristiano Alvarez briljantno brani da bi u nastavku umalo doživjeli šok kada Daniel Diaz u sudačkoj nadoknadi susreta izlazi sam pred vratara Boce, ali Mauricio Caranta skraćivanjem kuta provocira šut veznjaka pokraj stative.

Što se Riquelmea, pak, tiče čelnici dvaju klubova našli su se u Parizu, a s obzirom da žuta podmornica za Argentinca nije primila konkretne ponude europskih velikana, a sama na 29-godišnjaka ne računa, sljedećih dana očekuje se njegov povratak u Buenos Aires. Boca je, naime, učinila sve ne bi li ga osigurala do konca godine kako bi u najjačem mogućem sastavu otputovala put Japana na Svjetsko klupsko prvenstvo u prosincu mjesecu.

Spomenimo još veće razočaranje koje je svojim navijačima priredio prvak Clausure San Lorenzo, poražen s igračem više (crveni karton Spollija) u 90. minuti na gostovanju kod Newell´s Old Boys dalekometnim projektilom Vangionija.

Dan ranije glatkom 3:0 pobjedom na vrh Aperture je zasjeo Estudiantes, a pobjede su još ubilježili redom Racing, Independiente, Velez, San Martin, (Newell´s) i Tigre.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!