Nogomet

Galatasaray nudi Slavenu svoj stadion

Zoran Zdelar • utorak, 07.08.2007.

Čelnicima Slaven Belupa stigla je krajem proteklog tjedna neobična, ali u neku ruku i očekivana, ponuda iz Turske. Čelnici Galatasarayja ponudili su Koprivničanima da se obje utakmice drugog pretkola Kupa Uefe odigraju na njihovom stadionu...

Nije tajna, novac pokreće svijet, a posljednjih godina i nogomet je sve manja iznimka. Ne čudi stoga previše dopis iz Turske koji je krajem proteklog tjedna stigao u ured čelnika Slaven Belupa. Kuglice su im u drugom pretkolu Kupa Uefe odredile iznimno atraktivnog protivnika kojeg na gostovanjima prati vojska navijača. Nedugo nakon ždrijeba Slaven je upoznat sa željom Galatasarayja za kupnjom čak 5.000 ulaznica plus 300-tinjak mjesta u svečanoj loži.

Gradski stadion u Koprivnici može primiti tek nešto više od 3.000 gledatelja, pa je reakcija Turaka kad su upoznati s tim podatkom zasigurno bila vrlo zanimljiva. Koprivničanima je zbog toga ponuđena opcija odigravanja obje utakmice na stadionu Galatasarayja koji prima približno 24.000 gledatelja.

Slaven Belupo za tu opciju zainteresiran nije, ali su provjerili kod nadležnih u Uefi postoji li mogućnost postavljanja montažnih tribina, kao što su to učinili prilikom uzvratne utakmice finala Kupa Hrvatske protekle sezone. Odgovor je bio negativan. Zaslužuju stoga čelnici Slaven Belupa pohvalu što su između znatno veće zarade ili veličanstvenog gosta u Koprivnici odabrali posljednju soluciju.

Galatasaray će se pridružiti već postojećem uglednom društvu klubova (Aston Villa, Deportivo, Stuttgart...) koji su nastavak europske sezone morali tražiti preko Slaven Belupa. Gostovanje turske momčadi u Koprivnici na rasporedu je 16. kolovoza, a utakmica će najvjerojatnije započeti u 19 sati. Način prodaje ulaznica i njihova cijena još uvijek nisu određeni, odnosno poznati javnosti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!