Nogomet

"Samo ga dobro udari"

Zoran Zdelar • utorak, 07.08.2007.

Trener brazilskog kluba Flamengo Joel Santana uhvaćen je kako svog igrača savjetuje da udari protivnika ukoliko ga ne bude mogao zaustaviti...

Gotovo pa da više i nema vijesti iz svijeta nogometa koja bi nas mogla iznenaditi, pogotovo kad se radi o nogometno egzotičnim krajevima poput Azije i Južne Amerike. Ovog puta nam iz Brazila stiže vijest o treneru koji svoje igrače navodno potiče na udaranje protivnika.

Trener Flamenga Joel Santana uhvaćen je u poticanju svojih igrača na teške prekršaje. Naime, mikrofon postavljen pored travnjaka uhvatio je njegove riječi upućene nekome od igrača kojima mu objašnjava što učiniti u slučaju da ne može zaustaviti nekog iz protivničkih redova.

"Ako se previše rastrče po terenu, samo ih dobro udari.", kazao je Santana ne primijetivši mikrofon u blizini. Snimka je puštena na televiziji i izazvala je veliku pažnju obzirom da je danas fair-play iznimno bitan nogometnim organima, a Uefa primjerice najpristojnije momčadi nagrađuje mjestom u Kupu Uefe.

Glasnogovornik Brazilskog nogometnog saveza otkrio je da će Disciplinski odbor istražiti njegovo nedjelo poticanja igrača na kršenje pravila. Santana se brani i kaže kako su njegove riječi krivo interpretirane. "Iznenađen sam odjekom jedne izrečene riječi. Radi se o nogometnom izrazu kojim nisam htio poticati igrače na nasilje, već sam htio od svoje momčadi da bude čvršća na terenu. Nije bilo nikakvog govora o agresiji, neću naređivati nijednom svom igraču da udara ikoga.", kazao je Santana.

Flamengo je u spornoj utakmici sa Santosom izgubio rezultatom 3:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!