Nogomet

Prvo Domžale, zatim Werder

Ante Pažanin • utorak, 07.08.2007.

Dinamo večeras igra uzvratni dvoboj 2. pretkola Lige prvaka sa slovenskim prvakom Domžalama. Hrvatski prvak će braniti prednost iz prve utakmice od 2:1 i iako su modri pokazali da su bolji u svim segmentima igre od Slovenaca u Maksimiru pozivaju na oprez...

U prvoj utakmici u Sloveniji pokazalo se da uvjerenost Dinamovih igrača i struke u nadmoć nad Domžalama nije bez temelja. Dinamo je odigrao dobru utakmicu i u potpunosti nadigrao slovenskog prvaka i prolaz u treće pretkolo ne bi trebao doći u pitanje. Vratar Koch osim male nespretnosti u prvom poluvremenu kada je glavom skoro asistirao Slovencima za gol i nije imao previše posla. To može zahvaliti obrani koja je odigrala sigurnu i dobru utakmicu. Stoperi Carlos i Schildenfeld u potpunosti su zaustavili suparničke napadače Ljubijankiča i Zahoru, bili su pravovremeni u izlascima i obrambenim zadacima i suvereni u skoku. Modri bekovi Čale i Etto bili su dobri i u obrani i u napadu i uspješno su zaustavili igru Domžala po bokovima.

Vezni red modrih bio je nerješiva zagonetka za Slovence, Guela, Sammir i posebno Modrić odigrali su odličnu utakmicu i s lakoćom su lomili slovensku obranu i stvarali višak, dok su Vukojević i Pokrivač uspješno obavili svoje defenzivne zadatke. U napadu je Šokota na najbolji mogući način pomogao svojoj momčadi, prvim pogotkom koji je učinio posao lakšim. Zbog svega navedenog Dinamo je i u drugoj utakmici veliki favorit. Usprkos tome u Maksimiru ne smije biti mjesta opuštenosti i pretjeranoj samouvjerenosti. Modri i večerašnju utakmicu moraju odigrati maksimalno ozbiljno i koncentrirano kao i u Sloveniji gdje je ipak pred kraj nastupilo malo opuštanje koje je rezultiralo nepotrebno primljenim golom koji Domžalama daje minimalna šanse za prolaz.

I trener Ivanković poziva na oprez: "Bez lažne kurtoazije mogu reći da je ovo naša najvažnija utakmica ove sezone. Mi se maksimalno pripremamo i maksimalno shvaćamo, jer znamo da će Domžale učiniti sve ne bi li nas iznenadili. Slovence ne smijemo podcijeniti, riječ je o momčadi koja već tradicionalno postiže dobre rezultate na europskim gostovanjima. Očekujem pobjedu i iskorak Dinama u europsku momčad. Domžale dočekujemo s punom mobilizacijom i motivacijom."

Što se tiče sastava izvan konkurencije ovaj put će biti Vugrinec, Vrdoljak i Pokrivač dok se u momčad vraća Mandžukić koji zbog kartona nije igrao prvu utakmicu te Etto i Šokota koji su preskočili subotnju prvenstvenu utakmicu s Interom. Na raspolaganju će biti i Drpić koji je sanirao ozljedu. Moguće dvojbe postoje oko pozicije zadnjeg veznog igrača za koju konkuriraju Chago i Tomić. Vjerojatno će Ivanković ukazati povjerenje Chagu koji još traži pravu formu. Pošto se vraća Mandžukić pitanje je hoće li utakmicu početi Sammir ili Guela koji je u Domžalama pokazao da se radi o vrlo dobro igraču, brzom i opasnom po protivnički gol.

U svakom slučaju Dinamo mora još jednom pokazati da je bolja momčad od Domžala i odigrati kvalitetnu utakmicu, dostojnu europskih zadataka. Tek nakon toga u Maksimiru se mogu posvetiti razmišljanju i analizama velikog protivnika koji ih, u slučaju prolaska, čeka u 3. pretkolu, Werdera...

Zagreb, 2. pretkolo Lige prvaka, Dinamo - Domžale:

Dinamo: Koch - Čale, Schildenfeld, Carlos, Etto - Chago, Vukojević, Modrić, Mandžukić, Guela - Šokota.

Domžale: Nemec - Aljančić, Žinko, Varga, Elsner - Kim, Grabič, Brezič, Jankovič - Zahora, Ljubijankič.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!