Nogomet

Tampere dovršio posao

Marin Vuković • utorak, 07.08.2007.

Finski Tampere po prvi se put u svojoj povijesti plasirao u treće pretkolo Lige prvaka nakon što su i u uzvratnoj utakmici bili bolji od Levskog iz Sofije. U trećem pretkolu nastupit će i škotski viceprvak Glasgow Rangers koji je u Podgorici slavio protiv crnogorske Zete...

Iako je protekle godine igrao u skupinama Lige prvaka, bugarski Levski ovaj put neće vidjeti to natjecanje. Finski prvak Tampere pobrinuo se za najveće iznenađenje dosad završenih utakmica trećeg pretkola, slavio i u Sofiji s 1:0 i po prvi put će dobiti priliku izboriti nastup među najboljim momčadima Europe.

Jedini pogodak za Tampere u 40. minuti utakmice postigao je Jari Niemi i time "odsjekao noge" domaćinu. I ono malo prilika što su uspjeli stvoriti igrači Levskog odličnim je obranama zaustavljao finski vratar Mikko Kaven. U trećem pretkolu Fince dočekuje norveški Rosenborg i može se reći da je pitanje putnika u Ligu prvaka u potpunosti otvoreno.

Zeta iz Golubovaca ipak je bila daleko od senzacije i izbacivanja Glasgow Rangersa iz daljnjeg natjecanja. Škoti su s Ibroxa donijeli prednost od dva pogotka i posve mirno je sačuvali, a krajem utakmice i povećali te tako potvrdili svoj plasman u sljedeće pretkolo.

Strijelac pobjedničkog pogotka za Škote i ukupnih 3:0 bio je DaMarcus Beasley, kojemu je to prvi pogodak u dresu Glasgow Rangersa nakon prelaska iz PSV Eindhovena. Sljedećeg tjedna Rangersi očekuju boljeg iz dvoboja beogradske Crvene zvezde i estonske Levadie iz Tallinna.

U posljednjoj večeras završenoj utakmici danski Kopenhagen nakon produžetaka je izborio prolaz u treće pretkolo, odigravši s izraelskim Beitarom 1:1. Danci su iz prve utakmice donijeli prednost od jednog pogotka, koju je u 61. minuti anulirao Yitzhaki. Kako do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata igrali su se produžeci, a u 97. minuti Marcus Allback pogađa za 1:1 i prolaz Kopenhagena.

Liga prvaka, treće pretkolo, 07.08.2007:
Levski (Bug) - Tampere (Fin) 0:1 (0:2)
Zeta (CG) - Glasgow Rangers (Ško) 0:1 (0:3)
Beitar (Izr) - Kopenhagen (Dan) 1:1 p.p. (1:2)
Dinamo (Hrv) - Domžale (Slo) 3:1 (5:2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!