Nogomet

Zrinjski pozdravio odluku Uefe

HINA • srijeda, 08.08.2007.

Uprava Hrvatskog nogometnog kluba Zrinjski iz Mostara u srijedu je pozdravila najnoviju odluku UEFA-e po kojoj se odbacuje žalba beogradskog Partizana na ranije odluku Disciplinske komisije UEFA-e da se, zbog nereda Partizanovih navijača u Mostaru, beogradska momčad eliminira iz ovogodišnjeg natjecanja za Kupa UEFA i još godinu dana izbaci iz europskih klupskih natjecanja.

Odbacivanjem Partizanove žalbe u drugo pretkolo Kupa UEFA plasirao se Zrinjski unatoč porazima od beograđana u Mostaru 6-1 i u uzvratu u Beogradu 5-0, te će u drugom pretkolu igrati protiv makedonskog predstavnika Rabotničkog.

"Sretni smo što nam je UEFA dala još jednu priliku. Sada je na nama da dokažemo da možemo puno bolje od onog što smo pokazali u utakmicama protiv Partizana", izjavio je v.d. predsjednika Zrinjskog Ivica Galić.

Navijači Partizana su za vrijeme prve utakmice protiv Zrinjskog u Mostaru izazvali nerede pri čemu je ozlijeđeno više desetaka osoba, a načinjena je i materijalna šteta na stadionu i okolnim objektima. Dio Partizanovih navijača u Mostaru je nosio majice s likovima haaških bjegunaca Ratka Mladića i Radovana Karadžića.

Prvobitna odluka UEFA-e, nakon mostarskje utakmice, bila je da se Partizana izbaci iz ovogodišnjeg kupa UEFA i još godinu dana zabrani natjecanje u europskim klupskim natjecanjima. Nakon žalbe Partizana UEFA je odlučila da se ipak odigra uzvratna utakmica u Beogradu što je potaklo nade Partizana da bi ipak mogla ukinuta ranija kazna. No, u utorak je UEFA potvrdila svoju pvobitnu odluku o kažnjavanju beogradskog Partizana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!