Nogomet

Dobra stara balkanska posla

Maja Giljanović • srijeda, 08.08.2007.

Organi Uefe pokrenuli su službenu istragu okolnosti jučerašnjeg uzvratnog susreta drugog pretkola Lige prvaka između crnogorske Zete i Glasgow Rangersa, a sve zbog rasističkih ispada najžešćih navijača s tribina stadiona Pod Goricom...

Škoti su inače nakon 2:0 pobjede na Ibroxu slavili i u uzvratu golom DaMarcusa Beasleyja u 81. minuti, a "majmuniranja" Crnogoraca bila su upućena upravo tamnoputom američkom reprezentativcu te suigraču mu, Francuzu Jean-Claude Darchevilleu. Beasley je još vruć nakon susreta zatražio od Uefe da se pod hitno rezolutnije postavi prema vrijeđanjima po rasnoj osnovi osobito jer bi sljedeći protivnik škotskog doprvaka trebala biti Crvena zvezda.

Sačuvaju li, naime, Beograđani na gostovanju kod estonske Levadije prednost od 1:0 s prve utakmice, Beasleyju ne gine povratak na "mjesto zločina" 2004. godine kada je u dresu PSV-a slične neugodnosti doživio i od navijača na Marakani.

"Čisto je nevjerojatno da u 21. stoljeću još uvijek moramo trpjeti sramotno diskriminirajuće ponašanje pojedinaca. UEFA bi već jednom, ali zaista zauvijek, trebala rasizmu stati na kraj", izjavio je 25-godišnjak.

Glasnogovornik, Uefe je potvrdio: "Primili smo prigovore s više adresa, a s obzirom da stojimo iza svoje apsolutne netolerancije prema rasizmu, uvjeravam vas da ćemo učiniti sve ne bismo li utvrdili što se sinoć događalo. Pregledom snimke utakmice i obradom službenog izvještaja suca i delegata, utvrdit ćemo postoje li osnove sankcioniranju crnogorskog prvaka".

Također će se istražiti incident u kojem je rezervni igrač Rangersa Charlie Adam pogođen upaljačem, a na travnjak su sredinom drugog poluvremena uletjele i boce nakon nedosuđenog, smatraju domaćini, čistog jedanaesterca.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!