Nogomet

Sarajevo slavi, Zvezda i Šahtar se mučili

Ante Pažanin • četvrtak, 09.08.2007.

U večerašnjim utakmicama drugog pretkola Lige prvaka nismo svjedočili nijednom iznenađenju. Sve momčadi potvrdile su prednosti iz prvih susreta. U Sarajevu će se večeras slaviti nakon što je Sarajevo izborilo nastup u sljedećem pretkolu, dok su se Crvena Zvezda i Šahtar mučili protiv Levadije odnosno Pjunika, no sve je sretno završilo po njih..

U Sarajevu se slavi nakon što su nogometaši Sarajeva izborili prolaz u treće pretkolo Lige prvaka. Na prepunom Koševu prvaci BiH izgubili su od Genka 1:0, no zahvaljujući pobjedi od 2:1 u prvom susretu imat će priliku izboriti nastup u najelitnijem europskom natjecanju. Prvo poluvrijeme bilo je izjednačeno bez velikih šansi i uzbuđenja. U 58. minuti Genk dolazi u vodstvo preko našeg braniča Tomislava Mikulića koji je dobro glavom reagirao nakon slobodnog udarca Da Silve. Genk je nakon toga bacio sve karte u napad, ubacio i našeg Ljubojevića u napad, veliku priliku deset minuta prije kraja imao je Da Silva, no Sarajevo je izdržalo sve napade i erupcija oduševljenja na Koševu mogla je početi. Sarajevo je tako zasluženo prošlo dalje i sljedećeg tjedna će preko ukrajinskog velikana Dynamo Kijeva pokušati izboriti Ligu prvaka.

Srpski prvak Crvena zvezda namučio se protiv estonske Levadije. Zvezda je branila minimalnu prednost od 1:0 iz prvog susreta i stvari u Estoniji nisu počele dobro. U 33. minuti Levadiju u vodstvo dovodi Denis Malov, no već četiri minute kasnije Igor Burzanović golom vraća Srbe u igru. Levadia se ponovno vraća u vodstvo u 68. minuti preko Konstanina Nahka i nakon toga počela je opsada gola momčadi s Marakane. Ipak Zvezdaši su izdržali pritisak i priveli utakmicu kraju. Zvezda u trećem prekolu ide na noge škotskom Rangersu i prema prikazanom u Estoniji morat će podići kvalitetu svoje igre ukoliko žele svoje mjesto u Ligi prvaka.

Svoj prvi nastup u trećem pretkolu Lige prvaka izborio je i bjeloruski prvak BATE Borisov. Bjelorusi su u prvom susretu pobijedili islandski Hafnarfjordur s 3:1 i na domaćem terenu su morali potvrditi prolazak dalje. Islanđane je u vodstvo doveo Gudmundsson nakon pola sata igre. Nakon toga islandski prvaci krenuli su po drugi pogodak koji bi ih približio uspjehu, no on se nije dogodio. Umjesto toga Pavel Platonov izjednačujućim je pogotkom samo potvrdio prolaz bjeloruske momčadi u treće pretkolo gdje ih čeka rumunjska Steaua.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Ukrajinski Šahtar uspio je pobijediti armenskog prvaka Pjunika na svom terenu 2:1 iako ne bez nervoze. U prvom susretu Ukrajinci su pobijedili 2:0 i drugi je trebao biti samo formalnost. Ipak Armenci su prvo nakon 32 minute igre poveli preko Gazarjana, a zatim propustili i sjajnu šansu da izjednače ukupni rezultat nakon što je Felix Hzeina glavom uzdrmao vratnicu. Šok je prošao, Ukrajinci su se pribrali i preko Brandaoa i Gladkiya vratili stvari na svoje mjesto. Šahtar će u trećem pretkolu igrati protiv Red Bull Salzburga našeg Nike Kovača koji je i u drugoj utakmici s 3:0 pobijedio litavski Ventspils.

U ostalim susretima Rosenborg je demolirao kazahstansku Astanu, Steaua je tijesno prošla poljskog prvaka Zaglebie, Besiktas je i u drugoj utakmici bio bolji od moldavskog Sheriffa, Debrecen nije mogao protiv Elfsborga, a praška Slavia je nakon jedanaesteraca protiv slovačke Žiline izborila prolaz dalje.

Liga prvaka, drugo pretkolo, 08.08.2007.:
Šahtar (Ukr) - Pjunik (Arm) 2:1 (2:0)
Elfsborg (Šve) - Debrecen (Mađ) 0:0 (1:0)
Steaua (Rum) - Zaglebie (Polj) 2:1 (1:0)
Sarajevo (BiH) - Genk (Bel) 0:1 (2:1)
Sheriff (Mol) - Besiktas(Tur) 0:3 (0:1)
Red Bull Salzburg (Aus) - Ventspils(Lit) 4:0 (3:0)
Rosenborg (Nor) - Astana (Kaz) 7:1 (3:1)
BATE (Bjel) - Hafrnarfjordur (Isl) 1:1 (3:1)
Levadia (Est) - Crvena Zvezda (Srb) 2:1 (0:1)
Slavia (Češ) - Žilina (Slo) 0:0, 4:3 (11 metara) (0:0).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!