Nogomet

Hajduku samo novčana kazna!

Bernard Jurišić • četvrtak, 09.08.2007.

Dobre vijesti stigle su poslijepodne iz Nyona. Disciplinska komisija Uefe razmatrala je "slučaj Gabrić" iz prve utakmice 1. pretkola Kupa Uefe i donijela odluku o kazni Hajduku zbog nastupa neprijavljenog igrača. Kazna će biti samo novčana, a Hajduk nastavlja nastup u 2. pretkolu Kupa Uefe...

Strepnje su okončane, Hajduk će narednog tjedna na Poljudu ugostiti talijansku Sampdoriju. Disciplinska komisija Uefe danas je vijećala o pogrešci koju je Hajdukova administracija napravila ispuštanjem imena Drage Gabrića s liste prijavljenih igrača za 1. pretkolo Kupa Uefe.

Slika 1 od 1.

Uslijed objašnjenja pristiglih iz Hajduka i HNS-a, kao i činjenice da se predstavnici Budućnosti nisu na vrijeme žalili na ishod podgoričkog susreta, UEFA je odlučila Hajduka kazniti samo novčano. S obzirom da se strahovalo od moguće registracije prvog susreta 3:0 za Crnogorce, što bi ih odvelo u 2. pretkolo, novčana kazna za Hajduk je vrlo povoljan ishod.

Hajduk će zbog toga, ali i zbog baklji u terenu u uzvratnom susretu, na račun Uefe uplatiti 18.300 €. Novčanu kaznu zaradila je i Budućnost, zbog organizacijskih propusta i problema s navijačima u prvom susretu, crnogorski klub platit će kaznu od 6.000 €. Klubovi imaju tri dana za žalbu, Hajduk se gotovo sigurno neće žaliti, a ni eventualna žalba Budućnosti više neće utjecati na Hajdukov daljnji europski život.

Dobre vijesti iz Nyona znače da će već od petka krenuti u prodaju ulaznice za Sampdoriju. Dragocjeni komadić papira ovog će puta koštati dvostruko više nego protiv Budućnosti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!