Nogomet

Beckhamova premijera u MLS-u

Maja Giljanović • petak, 10.08.2007.

Dugo očekivani debi Davida Beckhama na službenoj utakmici jer 12 minuta prijateljskog susreta s Chelseajem ne računamo, oduševio je navijače LA Galaxyja usprkos porazu na gostovanju u Washingtonu...

Pred 47 000 navijača Beckham je ušao u 72. minuti izazvavši nevjerojatan urlik oduševljenja koji je nagovijestilo sumanuto blicanje foto-aparata kad se Englez u 36. minuti podigao s klupe za pričuvne igrače i krenuo na zagrijavanje.

32-godišnja zvijezda MLS-a u svom debiju, najvećem otkad je Pele stigao 1975., nije međutim spriječio novi poraz svog kluba. Bolji je s 1:0 bio DC UNited, ali je Becks s nekoliko poteza pokazao da će stvari za Galaxy krenuti na bolje čim sasvim zaliječi ozljedu zgloba zadobivene još u lipnju u engleskom dresu i pogoršane u Realovom u posljednjem kolu Primere. Utakmicu prošlog tjedna na gostovanju u Torontu je odgledao s klupe; ovog tjedna uopće nije trenirao s momčadi, ali je unatoč svemu odlučio pomoći ekipi.

Sve u svemu, Beckham je zadovoljan: "Nisam igrao pravu utakmicu već osam tjedana. Gležanj je još uvijek osjetljiv, ali ide na bolje. Uglavnom sam zadovoljan jer nije se lako nositi s tim da iz kola u kolu ostavljate navijače na cjedilu. Pritisak je tu, ali pozitivan koji me tjera da se čim prije dovedem u optimalnu formu i odigram što se od mene očekuje".

Čak se i vrijeme u prijestolnici potrudilo učiniti ga da se osjeća kao kod kuće kada se nevjerojatan povodanj sručio na stadion pogoršavši uvjete za igru i povećavši eventualnost još gore ozljede Beckhama. On se, međutim, pod budnim okom izbornika Stevea McLarena koji je doputovao u SAD osobno se uvjeriti u veznjakovo stanje prije prijateljskog ogleda s Njemačkom 22. ovog mjeseca i kvalifikacijskih susreta s Izraelom i Rusijom u rujnu, nije štedio.

DC Utd je vodstvo osigurao pogotkom Brazilca Luciana u 27. minuti inače najboljeg strijelca lige, a najbliže izjednačenju gosti (posljednjih pola sata igrali s igračem manje zbog isključenja Martina) su došli u dva navrata zahvaljujući upravo Beckhamovim akcijama; slobodnom udarcu kojim je milimetarski točno pronašao glavu Carlosa Pavona čiji udarac, međutim, završava preko prečke te savršeno proigravanje Landona Donovana kojeg je, pak, vratar Perkins osujetio pravovremenim istrčavanjem (trener Yallop je doduše siguran da je Galaxy oštećen za čist jedanaesterac).

Sve zbrojeno, Beckhamov je debi opravdao očekivanja samom činjenicom da je Galaxy u Washingtonu popratilo dvostruko više gledatelja nego na DC-oj prethodnoj domaćoj utakmici, slično će se bez dvojbe ponoviti i u Massachussetsu protiv New England Revolutiona ove nedjelje, a kako li će tek biti 18. u New Yorku za kad je najavljeno njegovo istrčavanje na teren od prve minute...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!