Nogomet

Madman preuzeo Čile

Zoran Zdelar • subota, 11.08.2007.

Bivši argentinski izbornik Marcelo Bielsa, poznat i po svom nadimku El Loco (Madman), odlučio je prihvatiti izazov koji je stavljen pred njega. Od jučer je izbornik čileanske reprezentacije...

Nogometna reprezentacije Čilea u popriličnom je neredu. U momčadi ima mnogo problema s disciplinom i Čileanski nogometni savez nije imao lak zadatak kad su tražili novog izbornika. Njega su ipak uspjeli pronaći u Argentini.

Velikog izazova odlučio se prihvatiti Marcelo Bielsa, koji je tijekom karijere predvodio i argentinske nogometaše. Prilično kontroverzan trener, što potvrđuje i nadimak El Loco ('lud čovjek'), ima zadatak odvesti Čile na Svjetsko prvenstvo po prvi puta nakon Francuske 1998.

Bielsa ima dva mjeseca vremena za sređivanje stanja u svlačionici, a zatim mu kao prvi ispit stiže upravo Argentina na gostujućem terenu. Utakmica je na rasporedu 13. ili 14. listopada. Ovo je inače prvi posao Bielse nakon što je iznenada u rujnu 2004. godine dao ostavku na mjesto izbornika Argentinaca.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!