Nogomet

"Bez straha protiv Werdera"

Zoran Zdelar • nedjelja, 12.08.2007.

Sportski direktor Dinama i prvi asistent Branka Ivankovića pratili su jučer u Njemačkoj utakmicu Bochuma i Werdera. Gosti iz Bremena nisu previše oduševili, ispustili su pobjedu u samo četiri minute i pokazali su neke svoje slabe točke…

Bremenski Werder nije na najbolji način otvorio novu sezonu Bundeslige. Iako se činilo da će stići do prva tri boda već u prvom kolu na gostovanju kod Bochuma, u četiri minute uspjeli su ispustiti pobjedu. Kao što se pretpostavljalo, Dinamov protivnik u trećem pretkolu Lige prvaka nije trenutno u najbolje stanju. Uvjerili su se osobno u to jučer Zoran Mamić i Rajko Magić.

Branko Ivanković gledao je Werder prošlog petka, a čini se da su gotovo isti dojam poput Dinamova trenera stekli jučer i sportski direktor te pomoćni trener. Magić je za službene klupske internet stranice otkrio svoje dojmove o njemačkom klubu.

"Radi se o vrlo discipliniranoj momčadi, koja niti za milimetar ne odstupa od zacrtane taktike i formacije. Werder je igrao vrlo dobro i kontrolirao utakmicu, a onda je primio dva nesmotrena pogotka nakon kojih je domaćin izjednačio. Nakon ove utakmice mogu zaključiti da je Werder i dalje favorit, ali mi možemo bez straha ući u tu utakmicu. Nikako nismo bez izgleda.", uvjeren je Magić.

Upitan koje igrače bi kao izdvojio najopasnije, odnosno na što Dinamo mora posebno paziti nije previše dvojio. "Prekidi su definitivno njihova najjača točka. Prekida se moramo čuvati i zbog njihove visine i vrlo dobra skoka. Ponavljam, radi se o jakoj, kvalitetnoj momčadi, ali mislim da možemo igrati protiv njih."

Dinamova uprava, kako bi dodatno motivirala igrače, obećala je premije od po 25.000 eura u slučaju prolaska Werdera i ulaska u Ligu prvaka. Zaigra li Dinamo u Ligi Uefe, igrači će u tom slučaju biti nagrađeni s 15.000 eura.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!