Nogomet

Poljud rasprodan, video-zid u centru

Bernard Jurišić • nedjelja, 12.08.2007.

Jedan dan bio je dovoljan da plane svih oko 30.000 ulaznica za prvi susret 2. pretkola Kupa Uefe između Hajduka i Sampdorije. Iako je "papirić" koštao gotovo dvostruko više nego protiv Budućnosti, razgrabljene su sve do posljednje, a s obzirom na zanimanje navijači Hajduka ispunili bi i dvostruko veći stadion...

U nedjeljno jutro iz Hajduka je službeno objavljeno: "Ulaznica za Sampdoriju više nema!". U samo jedan dan, zapravo u samo nekoliko sati - svih oko 30.000 ulaznica pronašlo je svoje vlasnike.

Slika 1 od 2.

Okvirna računica otkriva da će samo od ulaznica splitski klub protiv Sampdorije zaraditi oko 3,5 milijuna kuna, što još jednom podsjeća na žal što naši klubovi zadnjih godina ne uspijevaju odigrati značajniju ulogu u Europi.

Kad bi Hajduk svake sezone odigrao barem nekoliko europskih okršaja, život splitskog kluba bio bi neusporedivo ljepši i lakši. I ovogodišnje ugledne igračke akvizicije nakon bogatog utrška protiv Budućnosti, a naročito Sampdorije, više neće djelovati tako skupo.

Hajdukov direktor Fredi Fiorentini najavio je da bi se u centru grada mogao postaviti video-zid, na kojem bi se organiziralo zajedničko praćenje utakmice u četvrtak. "Pokušat ćemo pronaći zainteresirane sponzore i kontaktirat ćemo gradske službe glede postavljanja video-zida na Prokurativama".

U četvrtak se na Poljudu očekuje nešto više od 30.000 gledatelja, među njima i nekoliko stotina navijača Sampdorije. Za njih će, po običaju, biti predviđen jugozapadni sektor A, dok se ulaz B na zapadnoj tribini ni ovog puta neće prodavati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!