Nogomet

Boca ponovno razočarala

Maja Giljanović • ponedjeljak, 13.08.2007.

Južnoamerički prvak Boca Juniors daleko je još od prave forme, a s obzirom da je napokon razriješena saga o Riquelmeu i to razočaravajuće po čelnike argentinskog kluba, budućnost im je sve samo ne ružičasta...

Žuta je podmornica izvjesivši previsoku cijenu (10 milijuna eura), naime, zatvorila vrata Riquelmeovom produženom boravku u domovini. Boca se nadala barem do zimskog prijelaznog roka zadržati igrača koji im je praktički sam osigurao naslov pobjednika Kupa osloboditelja ne bi li s njim u momčadi krenuli put Japana gdje se u prosincu održava Svjetsko klupsko prvenstvo.

I dok je Juan Ramon već na letu za Španjolsku, njegovi dojučerašnji suigrači nakon tankog boda na startu Aperture prošlog vikenda, u drugom su kolu prošli još gore. Na gostovanju kod Argentinos Juniorsa u vodstvo dolaze u 14. minuti preko Ledesme, domaćin poravnava samo minutu potom (Delorte) da bi tri minute nakon povratka s odmora Battian osigurao potpuni preokret. Ledesma u 54. vraća neizvjesnost iz jedanaesterca, ali u obostrano otvorenoj, napadačkoj završnici svojim drugim pogotkom večeri novopridošlica (Union Santa Fe) Roberto Battian u 75. minuti osigurava Argentinosima vrijedan trobod i ovacije 26 000 navijača na Estadio Diego Armando Maradoni (mali zeleni je svojih prvih pet sezona prije selidbe u Bocu i kasnije u Europu proveo upravo među Argentinosima).

Cijeli je vikend inače obilježilo ubojstvo jednog od najistaknutijih čelnika Riverove navijačke skupine (Los Borrachos del Tablon); Gonzalo Acro je dva dana nakon propucavanja preminuo u bolnici, a utakmica River Platea protiv Newell´s Old Boysa je odgođena iz straha od moguće eskalacije sukoba.

Drugdje su Estudiantes, Velez i Independiente zadržali stopostotni učinak: Simeonova momčad je bez ozlijeđenog Verona u završnici susreta slomila otpor Gimnasije Jujuy dok se preostali dvojac s identičnih 3:0 lako razračunao s Olimpom odnosno Tigreom. Branitelj naslova, pak, San Lorenzo je do svoja prva tri boda u novoj sezoni stigao preokrenuvši na gostovanju protiv San Martina (2:1) u San Juanu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!