Nogomet

Ozljeda Verpakovskisa riješila taktičke nedoumice?

Bernard Jurišić • ponedjeljak, 13.08.2007.

Prvenstveni susret protiv Osijeka razotkrio je taktičke probleme koje bi Hajduk mogao imati nastupi li u istom sastavu protiv Sampdorije. Napadački trojac bez (puno) obrambenih obveza možda može proći u HNL-u, no ozbiljna europska momčad znat će kazniti "propuh" koji ostavlja u sredini. Neočekivano i neželjeno, taktičke upitnike riješila je ozljeda Marisa Verpakovskisa...

Slika 1 od 1.

Latvijac se nakon Osijeka požalio na bol u koljenu, a magnetska rezonanca otkrila je istegnuće ligamenata. Istegnuće nije veliko, ali radi probleme Hajdukovu napadaču, koji će zbog toga vrlo vjerojatno preskočiti prvi susret 2. pretkola Kupa Uefe protiv Sampdorije.

Tako će svoje mjesto u momčadi za četvrtak vjerojatno zadržati i Nikola Kalinić i Ante Rukavina, iako su se pojavila razmišljanja da bi potonji jednokratno mogao prepustiti svoje mjesto u vrhu napada Verpakovskisu, a Latvijčevo mjesto polušpice zauzeti netko s više obrambenih navika.

Usprkos osobnoj tragediji i činjenici da mu je majka još uvijek u teškom stanju u splitskoj bolnici nakon subotnje prometne nesreće, očekuje se da će "bijele" za Sampdoriju pripremati i u samoj utakmici voditi prvi trener Ivan Pudar. Nadajmo se da će mu u tome pomoći i dobre vijesti iz splitskog KBC-a.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!