Nogomet

78 trenera za mjesto kamerunskog izbornika

HINA • utorak, 14.08.2007.

Mjesto izbornika kamerunske nogometne reprezentacije očito je među najpoželjnijim namještenjima u Africi jer se za to mjesto kandidira - službeno sa svom potrebnom dokumentacijom - čak 78 trenera.

Kamerunski nogometni savez objavio je na svojoj službenoj stranici imena svih 78 kandidata, koji dolaze čak iz 22 zemlje, a najviše je (11) Francuza. Na listi, ipak, nema hrvatskih trenera, no tu su Nenad Starovlah i Slovenac Ivo Šajh.

Među kandidatima je mnogo onih koji već obavljaju izborničke dužnosti u afričkim zemljama, primjerice sadašnji izbornik Ugande Mađar Laszlo Csaba, izbornik Eritreje Rumunj Dorian Marian, te bivši izbornik Toga Nijemac Otto Pfister. Najpoznatiji francuski kandidat je bivši najbolji strijelac Europe Jean-Pierre Papin, prijavio se bivši francuski izbornik Philippe Troussier, koji je trenirao već šest reprezentacija različitih država, a svoju kandidaturu je poslao i Portugalac Artur Jorge, koji je bio kamerunskim izbornikom prije samo 18 mjeseci.

Kamerunski savez će prije konačne odluke ipak sačekati mišljenje ministarstva sporta, koje će plaćati budućeg izbornika.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!