Nogomet

Mertesacker: "Nema favorita"

Kristian Hohnjec • utorak, 14.08.2007.

U Bremenu se uoči prvog susreta 3. pretkola Lige prvaka o Dinamu priča s velikim respektom i to nije pila naopako, pogotovo u situaciji kad Werderu nedostaje pola prvotimaca. Nakon neuvjerljive bundesligaške uvertire Nijemci veoma skromno i s velikim oprezom najavljuju dvoboj u srijedu...

Njemački reprezentativni stoper Per Mertesacker smatra susret potpuno otvorenim: "Ne znam tko je favorit u ovoj utakmici. Dinamo nije momčad šegrta. U Bremenu moramo doći do prednosti, inače će biti jako teško". Nove probleme za momčad Thomasa Schaafa izazvala je ozljeda desnog bočnog Clemensa Fritza, koji će po svemu sudeći propustiti sutrašnju utakmicu. Kandidati za njegovu poziciju su finski reprezentativac Petri Pasanen i 24-godišnji Nijemac Peter Niemeyer.

"Hrvati su odradili već dva pretkola Lige prvaka i četiri prvenstvene utakmice, što ih stavlja u bolji položaj. To je za nas još jedna otegotna okolnost", rekao je sportski direktor Klaus Allofs. Nezadovoljan izvedbom 25-godišnjeg Šveðana Markusa Rosenberga u prvom kolu, Schaaf ozbiljno razmišlja da u napad postavi 191 centimetar visokog 19-godišnjaka Kevina Schindlera.

Jedna od rijekih dobrih vijest za momčad s Wesera je povratak kapetana Franka Baumanna, koji tvrdi da je potpuno spreman za srijedu. Baumann će vjerojatno zauzeti svoju poziciju korektora veznog reda. I dok igrači i funkcioneri Dinamo respektiraju, isto se ne može reći za navijače i njemačke novinare, koji Zagrepčane vide u ulozi autsajdera, te bi bili šokirani da se Modri uspiju oduprijeti značajno oslabljenom Werderu.

Vjerojatni sastav Werdera: Wiese - Pasanen, Mertesacker, Naldo, Schulz - Carlos Alberto, Baumann, Andreasen - Diego - Sanogo, Schindler.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!