Nogomet

Mazzarri: "Hajduk snažan na Poljudu"

Kristian Hohnjec • utorak, 14.08.2007.

Četvrtak je sve bliže, veliki spektakl na Poljudu navijači Hajduka nestrpljivo očekuju. Talijanska Sampdoria u Split stiže respektirajući Bijele, ali isto tako, stječe se dojam, prilično uvjerena u svoj prolaz. Dobre vijesti za Splićane su izostanak utjecajnog veznjaka Angela Palomba i nespremnost Vincenza Montelle....

I talijanski mediji ističu atmosferu na Poljudu, činjenicu da su karte odavno planule, da se očekuje spektakl. Sampdoria u dosadašnjim prijateljskim susretima nije oduševila, dapače teško su dolazili do realizacije. Ipak trener Walter Mazzarri zadovoljan je učinjenim, disciplinom, te time kako njegova momčad stoji na terenu. Uoči dvoboja 2. pretkola izjavio je: "Hajduk je težak protivnik, kvalitetna momčad s nekoliko poznatih nam igrača. Svjesni smo da nas na Poljudu očekuje vruća, neprijateljska atmosfera, međutim očekujem pozitivan rezultat. Mislim da imamo dobre karte u rukama".

Jedna od tih karti sigurno neće biti inače standardni veznjak Angelo Palombo, koji je za reprezentaciju Italije debitirao prošlog ljeta baš u Livornu protiv Hrvatske. Mazzarri kaže kako ponajveća zvijezda momčadi Montella u nogama nema 90 minuta, te će Aeroplanino najvjerojatnije utakmicu početi na klupi. "Postoji mogućnost da krenemo u rasporedu 3-5-1-1, no nije važno kakva je formacija, već koliko slobode igrači imaju na terenu", kaže trener Genovljana. Ta jedina špica trebao bi biti visoki, robusni Andrea Carraciolo, na kojeg bi trebao paziti Goran Sablić, budući da se Carraciolo odlično snalazi u igri glavom.

Prema svim najavama Sampdoria će u Splitu igrati tipično talijanski - na nulu, svjesni da bi im remi u Splitu donio velike šanse za prolaz. Inače, bit će ovo prvo Sampdorijino gostovanje u Hrvatskoj, u Split će krenuti čarter letom u srijedu ujutro. Talijani su u grad podno Marjana trebali stići ranije, ali se Mazzari odlučio na još jedan trening u Bogliascu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!