Nogomet

Valencia jedina mirna

Branimir Korać • srijeda, 15.08.2007.

Prva četiri susreta trećeg pretkola Lige prvaka ponudila su jedan odgovor. U skupini Lige prvaka igrat će gotovo sigurno Valencia koja je došla do lagane pobjede protiv Elfsborga dok su preostala tri susreta još uvijek posve otvorena...

Bukureštanski Dinamo zadovoljan napušta Rim. Da nije bilo napada na navijače pri čemu s dvojica Rumunja zadobila ubodne rane, bila bi to idealna večer za Dinamo. Na gostovanju kod Lazija izvukli su odličnih 1:1 i imaju dobre izglede za prolaz u skupinu Lige prvaka.

U 22. minuti Dinamo je neočekivano poveo nakon što je Lazio propustio nekoliko izglednih prilika. Ionel Danciulescu glavom je lijepo svladao domaćeg veterana na vratima Ballottu nakon ubačaja Palhuca i donio gostima prednost. U 38. minuti Lazio dobiva veliku priliku za poravnanje. Bratu u svom šesnaestercu igra rukom i sudac pokazuje na 11 metara, no Lobont brani udarac Rocchija. Poravnanje ipak dolazi početkom drugog dijela. U 53. minuti Mutarelli dobro reagira na ubačaj De Silvestrija i poravnava na 1:1. Pogodaka više nije bilo, ali je bilo zato crvenih kartona. Prvo je u 72. minuti pocrvenio Behrami zbog grubog prekršaja da bi Lazio u 86. ostao s devetoricom nakon što je isključen bio i Mutarelli. U sudačkoj nadoknadi i Dinamo je ostao bez jednog igrača i to Goiana zbog drugog žutog kartona.

Glasgow Rangers i Crvena zvezda odigrali su slabu i nezanimljivu utakmicu u kojoj su na kraju Rangersi sretno slavili 1:0. Obje momčadi više su brinule o tome da ne prime pogodak nego da ga postignu i kada se činilo da će završiti s najpravednijih 0:0, Rangersi su iskoristili neopreznost gostujuće obrane i došli do pobjede.

Strijelac pobjedničkog pogotka bio je Argentinac Nacho Novo koji je tako dao domaćinu ipak značajnu prednost uoči uzvrata na beogradskoj Marakani.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Obećavajući rezultat uoči uzvrata ostvario je FC Kobenhavn koji je u Lisabonu poražen od Benfice s minimalnih 2:1. Portugalci su ušli u susret kao blagi favoriti, ali oprezni obzirom da im prvenstvo još nije počelo dok su Danci odavno u natjecateljskom ritmu.

U 25. minuti Benfica je došla do vodstva probivši bunker Danaca i to preko veterana Ruija Coste čiji udarac iz daljine Christiansen nije uspio zaustaviti. Deset minuta kasnije poravnanje. Luisao je slabo reagirao na ubačenu loptu, tek kratko ju odbio do Hutchinsona koji se zahvaljuje na poklonu i šalje loptu iza leđa Quima. Brazilski stoper par minuta kasnije zbog ozljede je napustio igru i ovu večer sigurno će željeti što prije zaboraviti. Ipak da domaćin ode na uzvrat s kakvom-takvom prednosti, pobrinuo se Rui Costa drugim golom pet minuta prije kraja susreta nakon što su se domaći napadači, prije svih Cardozo, propisno ispromašivali.

Nakon prvih susreta trećeg pretkola Lige prvaka, zasad jedino Valencia može mirno spavati. Španjolski velikan s lakoćom je na Mestalli nadigrao Elfsborg i s 3:0 osigurao miran uzvrat.

Već u sedmoj minuti Valencia je povela. Vicente je bio na pravom mjestu nakon udarca Ville i odbijenu loptu pospremio je u mrežu. Unatoč dominaciji domaćina, do poluvremena pogodaka više nije bilo. No Valencia u drugom dijelu ne propušta priliku doći do uvjerljive pobjede. U 58. minuti Joaquin lijepo ubacuje u 16 metara, a krasno glavom šalje loptu u mrežu. Konačnih 3:0 postavio je Fernando Morientes u 70. minuti nakon još jednog dobrog prodora raspoloženog Joaquina.

Liga prvaka, treće pretkolo, prve utakmice:
Lazio - Dinamo Bukurešt 1:1, Rangers - Crvena Zvezda 1:0, Benfica -Kobenhavn 2:1, Valencia - Elfsborg 3:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!