Nogomet

"Radije bismo ulogu favorita"

Zoran Zdelar • srijeda, 15.08.2007.

Nešto više od 24 sata prije utakmice s Werderom, glavnim Dinamovim ispitom sezone, novinarima se posljednji put obratio trener Branko Ivanković. Vidno dobrog raspoloženja bio je spreman pružiti odgovor na svako pitanje. Ipak, odgovor na glavno pitanje tko će se radovati večeras, dat će nakon utakmice...

Novinari ni na konferenciji u Bremenu nisu mogli saznati od Branka Ivankovića popis igrača koji će istrčati večeras na travnjak Wesser stadiona. Razlog tomu je što se susret s novinarima zbio prije treninga na kojem će biti riješene posljednje dvojbe. Njih Ivanković nije skrivao. Na dvije će mu odgovor pružiti liječnici (Balaban i Čale), dok njemu preostaje odlučiti hoće li dati prednost Nikoli Pokrivaču ili Ivici Vrdoljaku.

Bez ikakve sumnje, dvije najveće zvijezde večeras na travnjaku bit će Luka Modrić i Diego. Ivankovićeva izjava da je Modrić bolji igrač nije promaknula ni njemačkim novinarima koji su se u to htjeli i osobno uvjeriti. "Naš Modrić je bolji. On je trenutno među pet najboljih veznih igrača svijeta. Mi smo stigli u Bremen ostaviti dobar dojam i ostvariti što bolji rezultat. Svjesni smo važnosti utakmice, kao i što smo svjesni da je Werder jedna iskusna i snažna momčad. U nogometu ipak ne pobjeđuje uvijek bolja momčad, a mi ćemo pokušati igrati što otvorenije.", kazao je Dinamov trener.

Na konferenciji je bio prisutan i sportski direktor Zoran Mamić. On se odmah nakon prvog pitanja nadovezao na odgovor Ivankovića o Luki Modriću. "Drago nam je što će kod nas Luka ostati barem do ove zime, a možda i do Europskog prvenstva sljedećeg ljeta. Nakon toga ćemo ga morati pustiti. Modrić je mlad igrač i svjestan je da njegovo vrijeme dolazi. Arsene Wenger je već nekoliko puta spomenuo da ga Modrić zanima, ali on je zasad još uvijek pod Dinamovim ugovorom."

Njemački novinari nisu bili previše zadovoljni hvalospjevima na Modrićev račun, pa su podsjetili Ivankovića da je taj isti igrač uvjerljivo izgubio prije godinu dana protiv Arsenala. "Dinamo ima vrlo mlad i vrlo ponosan tim. Mi bismo radije bili u ulozi favorita, ali imamo pravo na optimizam. Ponavljam još jednom, Werder je iznimno jak i mi ga shvaćamo ozbiljno, no nadamo se da svojom najboljom igrom možemo iznenaditi i ući u Ligu prvaka."

Mnogo se priča i o brojnim ozljedama u Werderu, čemu u posljednje vrijeme nisu skloni samo igrači, već im se navodno i oružar ozlijedio. Ivanković ipak to ne smatra kao Dinamovu prednost. "Na te ozljede ne gledam kao na našu prednost. Werder ima po tri brazilska i njemačka reprezentativca. Uza sve to, njima na klupi sjedi hrvatski reprezentativac Jurica Vranješ. Dovoljan pokazatelj snage Werdera. I bez svih tih ozljeđenih igrača, oni su i dalje vrlo jaki i neugodni."

Potegnuto je i pitanje kvalitete Prve HNL kojom Dinamo već treću sezonu suvereno vlada. Postavljeno je treneru Dinama pitanje koliko Dinamu odmaže što igra u slaboj ligi. "To jest problem, ali i u HNL-u moramo dati sve od sebe jer se od nas uvijek očekuju pobjede. HNL nema kvalitetu Bundeslige, ali mi smo i u takvoj ligi stvorili jaku momčad u koju vjerujem. Očekujem od svojih igrača da se u Bremenu predstave u najboljem izdanju."

Pri kraju konferencije Ivanković nije htio ništa prejudicirati o uzvratnom susretu, ali u jedno je ipak uvjeren. "Siguran sam da će Maksimir biti popunjen do posljednjeg mjesta i da ćemo imati fantastičnu podršku naših navijača. Utakmica će biti odlična.", kazao je prvi čovjek struke u Dinamu.

Spomenimo i da je Mamić morao objasniti Nijemcima zbog čega je Dinamo odlučio pustiti Eduarda i Vedrana Ćorluku. "Dvije godine odolijevali smo ponudama velikih klubova, ali njih smo ovog ljeta morali prodati. Njihov odlazak u najjaču nogometnu ligu na svijetu podiže ugled našeg kluba, ali i cjelokupnog hrvatskog nogometa."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!