Nogomet

Incidenti u Rimu

Maja Giljanović • srijeda, 15.08.2007.

Nije samo utakmica trećeg pretkola Lige prvaka između Lazija i bukureštanskog Dinama obilovala uzbuđenjima, vatreno je bilo i pred sam susret na ulicama Rima...

Strasti su se, naime, uskovitlale nekih sat vremena prije početka utakmice, prve Lazijeve inače od sezone 2003./04. kad su u trećem pretkolu svladali Benficu i izborili prolaz u skupinu (na koncu osvojivši posljednje mjesto iza Chelseaja, Sparte i Bešiktaša). U sukobu dviju ratobornih skupina navijača nadomak Olimpica, naime, dva su Rumunja probodena nožem i još ih je nekolicina ozlijeđena.

Najteže je stradao 33-godišnjak koji će sljedećih petnaestak dana ostati u rimskoj bolnici oporavljajući se od povrede slabina, dvoje je također zadržano na liječenju s ozljedama glave dok je dvoje nakon liječničkog tretmana otpušteno na kućnu njegu.

Pravo je čudo da uzavrele emocije među igračima u utakmici na kojoj praktički nije bilo praznog hoda - dva pogotka, promašen jedanaesterac, grubi startovi i pet prisilnih izmjena (Cribariju je primjerice slomljena vilica), izravan crveni karton i još dva isključenja u samoj završnici - nisu eskalirale još većim sukobom među navijačima, ali dodatno upućene policijske snage na koncu su sačuvale red i ispratile Rumunje van stadiona i samog Rima.

Vječni se grad sve češće pokazuje opasnom destinacijom za gostujuće navijače; prisjetimo se samo nereda na utakmici Roma - Liverpool prije nekoliko godina ili Roma - Manchester prošle sezone.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!