Nogomet

Mazzarri: "Atmosfera na Poljudu će nas motivirati"

Bernard Jurišić • srijeda, 15.08.2007.

Visoka delegacija iz Genove u srijedu je sletjela u zračnu luku Split/Kaštela. Igrači i vodstvo Sampdorije poslijepodne su odradili trening na poljudskom stadionu, a trener talijanske momčadi Walter Mazzarri stao je pred novinare željne odgovora...

Novi val vrućine dočekao je talijansku delegaciju na dolasku u Split. Blagdan Velike Gospe ispraznio je gradske ulice, pa su Genovezi uspjeli izbjeći prometni "čep" od zračne luke do svog hotela.

Trener Walter Mazzarri zakazao je trening za 18 sati, a samo nekoliko uvodnih minuta bilo je otvoreno za javnost. Hajdukovi "špijuni" morali su se dobro sakriti kako bi saznali ponešto o talijanskoj momčadi praktično bez stranaca.

Slika 1 od 1.

46-godišnji talijanski trener priznao je da je njegova momčad tek u stvaranju. "Novi sam u Sampdoriji i još uvijek se upoznajem s nekim stvarima, pa tako i s momčadi".

Brinu ga slične brige kao i njegovog sutrašnjeg suparnika Ivana Pudara. "Znam da smo imali problema s realizacijom, no igrali smo prilično dobro sve pripremne utakmice. Momčad je u dobrom stanju, no imam još neke sitne dvojbe glede sastava".

Prema očekivanju, nije htio ulaziti u prognoze niti osobne želje glede rezultata. "Nikad se u to ne upuštam, teren će sve pokazati. Rezultat koji bi me zadovoljio? Prolazak dalje."

O Hajduku zna "dovoljno". "Dobili smo video-zapise, gledali smo ih u nekoliko navrata i mislim da imam dovoljno informacija. Naravno da vam neću pričati o imenima i detaljima koje smo zapazili..."

Iako talijanskim momčadima nerijetko Europa nije prvi izbor, Mazzarri je potvrdio da bi "radije igrao Ligu Uefe nego bio peti ili šesti u Seriji A". Atmosfere se ne plaši, dapače. "Raduje me pun stadion, očekujem pravi spektakl, a moje igrače takav ambijent samo može dodatno motivirati".

Hajduk i Sampdoria svoj će prvi susret 2. pretkola Kupa Uefe započeti u četvrtak u 20:45 sati, a na teren će ih povesti portugalska sudačka trojka Duarte Paixao, Nogueira i Fernandes Braga.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!