Nogomet

Niko Kovač bolji od Srne

Kristian Hohnjec • srijeda, 15.08.2007.

Večerašnji susreti 3. pretkola Lige prvaka nisu donijeli senzaciju, ali svakako iznenađenje je pobjeda Slavije Prag u amsterdamskoj areni. Česi su si minimalnim slavljem širom otvorili vrata elitnog društva. Favoriti su uglavnom već u prvim susretima osigurali prolaz...

Spartak Stipe Pletikose uspio je samo remizirati 1:1 na Lužnikiju protiv Celtica. Većim dijelom susreta Moskovljani predvođeni odličnim Brazilcem Wellitonom bili su dominantni, ali to nisu uspjeli pretočiti u pobjedu. Defenzivno orijentirani Škoti poveli su u 21. minuti. Ubacio je Scott McDonald, a snažnim udarcem glavom našeg je vratara svladao Paul Hartley. Spartak je do izjednačenja stigao tri minute prije kraja prvom dijela. Također glavom precizan je bio Roman Pavljučenko. Iako su Rusi pokušavali, u drugom poluvremenu nisu uspjeli ponovo svladati Scotta Browna.

Prošlogodišnji finalist Liverpool velik korak ka prolazu napravio je već u prvom susretu protiv Toulousa. Utakmica je počela u 16.30 sati, pa je igrana po velikoj vrućini. Svejedno to nije smetalo Engleze, koji su bili bolji protivnik tijekom svih 90 minuta, te na kraju minimalno slavili pogotkom pridošlog Andrija Voronjina. Ukrajinac je za pobjedu 1:0 pogodio snažnim udarcem u prvom dijelu, nakon što mu je loptu spustio Peter Crouch. Voronjin se zasad pokazuje kao veće pojačanje od skupo plaćenog Španjolca Fernanda Torresa, koji je i ovaj susret počeo na klupi.

"Mali" Rosenborg ponovo će se naći u "velikom" društvu, oni su iskoristili pogodan ždrijeb i sve već riješili u prvom susretu u Finskoj. Norvežani su uz pogodak Koppinena i dva Konea slavili protiv Tampera 3:0. Pobjedu s gostovanja nose i Arsenal, te Dinamo Kijev. U Sarajevu je jedini strijelac bio Uzbekistanac Maksim Šackih, dok su pobjedu Topnicima osigurali Aliaksandar Hleb i Cesc Fabregas. Šahtar Darija Srne pao je u Salzburgu, za pobjedu momčadi Nike Kovača dovoljan je bio pogodak Alexandra Zicklera iz jedanaesterca.

Liga prvaka, 3. pretkolo, prvi susreti, rezultati:
Toulouse - Liverpool 0:1
Spartak Moskva - Celtic 1:1
Bate Borisov - Steaua Bukurešt 2:2
Fenerbahče - Anderlecht 1:0
Sarajevo - Dinamo Kijev 0:1
Ajax Amsterdam - Slavija Prag 0:1
Salzburg - Šahtar Donjeck 1:0
Werder - Dinamo 2:1
Sevilla - AEK 2:0
Sparta Prag - Arsenal 0:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!