Nogomet

Schaaf: "Ne možemo ponuditi dobar nogomet"

Kristian Hohnjec • srijeda, 15.08.2007.

Werder se protiv Dinama doslovce provukao, prema viđenom u srijedu navečer u Bremenu moraju skakati od sreće što će u Maksimiru istrčati s pogotkom prednosti. Trener Thomas Schaaf logično nije zadovoljan izvedbom svoje momčadi, budući da je za pobjedu morao strepiti do posljednjih trenutaka i Mandžukićevog promašaja...

Dobru prezentaciju Dinama na Weseru ističe i njemački Kicker: "Dinamo je igrao hladnokrvno, s vremenom su bili sve ofenzivniji, te su na odmor zasluženo otišli s prednošću 1:0". Po izlasku iz svlačionica gledali smo neki drugi Werder, domaća momčad je još uvijek puno toga propuštala u obrani, ali su zato napadački djelovali mnogo bolje, agresivnije. Slike Daniela Jensena i Huga Almeide prevladavaju na njemačkim portalima, zasluženo budući da su upravo dvojica Schaafovih "jokera" donijela pobjedu.

"Rezervisti Almeida i Jensen razbudili su momčad Werdera. Unatoč tome gosti su i dalje bili opasni", piše ZDF. Thomas Schaaf bio je razočaran izvedbom svoje obrane: "Trenutno ne možemo ponuditi dobar nogomet, nedostaje nam mnogo igrača. Našim igračima u obrani nedostaje samopouzdanja. No, pobijedili smo i sad imamo ponešto vremena da se uigramo. Bit ćemo mi još pravi". Dok se na Schaafovom licu tijekom susreta vidjela velika zabrinutost, sjajan pogodak Daniela Jensena donio je veliko olakšanje svima u Bremenu. Da je Boško Balaban bio koncentriraniji...

Bild donosi naslov: "Jensen i Almeida spasili Werder". U tekstu navode da je Wiese spriječio debakl s pet odličnih parada, ističu da je Werder do poluvremena stvorio samo jednu priliku. Kao najboljeg pojedinca u momčadi Werdera vratara Tima Wiesea proglasio je i Sport1.de, a u razočaravajućoj momčadi domaćina istakli su još i strijelce, te Boubacara Sanoga.

Od Dinamovih igrača posebno su im se svidjeli Sammir i kapetan Luka Modrić, kojeg su neki njemački mediji ovih dana proglasili Diegovim nasljednikom. Pitanje je može li Werder to platiti. Iako su Dinamu u početku pristupali pomalo podcjenjivački, njemački mediji redom odaju priznanje Plavima za izvedbu na Weseru. Dobroj igri Dinama unatoč, Werder će u Zagreb doputovati s minimalnom, ali kapitalnom prednošću.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!