Nogomet

Galaxy na Beckhamovim krilima

Maja Giljanović • četvrtak, 16.08.2007.

David Beckham je u svom prvom nastupu u početnoj jedanaestorici i to kao kapetan (umjesto dojučerašnjeg Landona Donovana) praktički sam pobijedio D.C. United i losangelešku momčad plasirao u finale SuperLige...

Dežurni su se kritičari, inače, polagano stali sve glasnije javljati sumnjajući u ispravnost Englezova astronomskog transfera. S obzirom na ozljedu gležnja koju vuče od dolaska iz Reala prije dva mjeseca, Becks je na terenu proveo ukupno 37 minuta i nije dugo trebalo da ga Amerikanci gladni spektakla vrlo brzo proglase "oštećenom robom". 32-godišnjak je, međutim, odgovorio izazovu i standardno je ove sezone rasprodani Home Depot Center, kasno sinoć po hrvatskom vremenu svjedočio jednoj od rijetkih, nadaju se sa Spice Boyem u momčadi daleko učestalijih, pobjeda.

Engleski je reprezentativac u ranoj fazi utakmice dvaput-triput izvrsno proigrao suigrače, a njihovu je slabu završnicu sam ispravio u 27. minuti dovevši Galaxy u vodstvo iz slobodnog udarca s 25 metara. U drugom je dijelu odmah dvije minute nakon povratka s odmora, savršeno preciznom asistencijom pronašao Donovana koji ne griješi i postavlja konačnih 2:0. DC u nastavku nije uspio opasnije zaprijetiti domaćinima čije redove Beckham napušta uz gromoglasne ovacije u 63. minuti.

Poslije susreta, nekadašnja Manchesterova zvijezda nije krila zadovoljstvo odigranim, ali je zasluge za pobjedu podijelila s ostatkom ekipe: "Pobjeda je stigla isključivo kao plod kvalitetnog timskog rada i bitno je da nastavimo u istom ritmu".

LA Galaxyju će se u finalu 29. kolovoza milijun dolara vrijednog turnira (četiri američke i četiri meksičke momčadi) suprotstaviti meksička Pachuca.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!