Nogomet

Zvezda dobila po džepu

Maja Giljanović • četvrtak, 16.08.2007.

Srpskog prvaka Crvenu zvezdu Disciplinska je komisija Uefe oglobila s 5250 švicarskih franaka nakon što im je u prvoj utakmici trećeg pretkola Lige prvaka u Glasgowu (1:0 poraz od Rangersa) dodijeljeno čak sedam žutih kartona...

Pravila Uefe su, naime, da momčad koja skupi pet ili više javnih opomena treba olakšati svoju i popuniti nyonsku blagajnu s 750 švicaraca po kartonu.

Sreća u nesreći za Srbe je da svi od Raškovića, Đorđevića, Moline, Tutorića, Anđelkovića, Koromana i Castilla imaju pravo nastupa u uzvratu na programu 28. za kojeg iz nekadašnjeg europskog prvaka glasno i optimistično najavljuju dostizanje prednosti škotskog doprvaka i plasman u skupine Lige prvaka.

Pribojavaju se samo mogućih zakulisnih radnji i "anti-srpske politike" koju potkrepljuju podatkom da je u prvoj utakmici švedski sudac Hansson crveno-belima podijelio više žutih kartona nego li je dosudio prekršaja protiv domaćina (šest), a neobjašnjivo je propustio kazniti čak i samo žutim kartonom Lee McCullocha nakon brutalnog starta nad Milijašem i to bez lopte.

Predsjednik Dragan Stojković je svejedno, međutim, uvjeren da Zvezda usprkos šokantnom porazu u posljednjoj minuti sasvim sigurno, nošena gromoglasnom podrškom 50 000 navijača na krcatoj Marakani, prolazi dalje: "Pakao Marakane ne mogu preživjeti. Ne samo da idemo dalje, zgazit ćemo ih. Još smo u utorak pokazali da smo kvalitetnija ekipa i unatoč porazu sad je sve u našim rukama. Kad hukne s tribina i povedemo, nadamo se u ranoj fazi susreta, nećemo razočarati".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!