Nogomet

"Iznenadio me Sampdorijin antinogomet"

Bernard Jurišić • petak, 17.08.2007.

Pognute glave i slijeganje ramenima, atmosfera je koja je dominirala kod svih sugovornika koje smo pitali za mišljenje iz Hajdukovih redova, nakon prve utakmice protiv Sampdorije. Četiri glavna Hajdukova čovjeka na četiri pozicije dala su svoje viđenje Hajdukove "europske realnosti"...

Trener Ivan Pudar nakon susreta protiv Sampdorije još je jednom ponovio priču koju smo čuli već nekoliko puta ove sezone. "Raduje me dobra igra, nažalost i ovog puta nismo uspjeli realizirati svoje prigode". Mogla bi to biti Pudarova "životna priča" na mjestu trenera Hajduka, ako ikad bude htio napisati memoare.

Slika 1 od 2.
Foto: Bruno Karadža

"Imali smo prigodu vidjeti pravi talijanski nogomet s puno prekršaja i otezanja s njihove strane, što im je portugalski sudac tolerirao. Na kraju je Sablić završio s potresom mozga, a Kalinić će morati na slikavanje pluća u bolnicu. Bez i jedne šanse Sampdoria je zabila slučajan gol i došla do pobjede. Mi smo imali nekoliko vratnica i dobrih šansi, no već kronično ne uspijevamo zabiti, zbog čega na kraju moram biti razočaran."

Optimizam uoči uzvrata pronašao je u novim igračima koje će imati na raspolaganju i činjenici da ga Sampdoria ničim danas nije impresionirala. "Sampdoria me iznenadila antinogometom", rekao je na kraju i dodao kako i dalje misli da Hajduk može proći, ali da "svi moramo početi raditi zdušno za Hajduka, a ne neke druge stvari". Nije bio raspoložen za daljnje obrazlaganje posljednje rečenice.

Slika 2 od 3.
Foto: Bruno Karadža

Kapetan "bilog broda" Mirko Hrgović nakon utakmice bio je razočaran. "Mislim da smo bolja momčad od Sampdorije i strašno mi je žao što to rezultatom nismo dokazali. Da je ušla jedna od one tri vratnice na početku, sigurno bi utakmica drugačije završila. No i dalje imamo taj isti problem, neće nas gol i to već postaje problem."

U večerašnjih 90 minuta mladi Hajdukov napadački tandem nije se iskazao, razbijali su se o talijanske stopere koji su bez većih problema čistili i njih i loptu. I Kalinić i Rukavina večeras su mogli vidjeti razliku igranja protiv stopera iz hrvatske i njihovih kolega iz talijanske lige.

Vidio je to i glavni menadžer kluba Ivica Šurjak. "Imali smo šansi, dobar početak i šteta što nešto od onih vratnica nije ušlo. Primili smo glupi gol i vidjet ćemo što nas čeka u uzvratu. Ne vidim da Sampdoria ima neku napadačku igru i da je nešto posebno pokazala, no čvrsti su i iskoristili su svoju šansu. Nadali smo se boljem rezultatu, nakon ovog nije realno očekivati prolaz u 1. kolo, no borit ćemo se i u Genovi, pa što bude."

Slika 3 od 4.
Foto: Bruno Karadža

Predsjednik Branko Grgić nije djelovao nezadovoljan, iako se i kod njega osjećala lagana nervoza. "Europski projekt" srušio se praktično već u kolovozu. "Ne mogu reći da sam nezadovoljan pristupom igri i samom igrom, no naravno da sam nezadovoljan rezultatom. Sampdoria je momčad koja odlično stoji na terenu, čvrsti su i iskusni, no dok se god igra mi ćemo se nadati i sigurno nećemo s bijelom zastavom u Genovu."

Hajduk se tako brzo suočio s europskom realnošću i shvatio da se teško može nositi čak i s momčadima koje ne spadaju u prvi razred talijanskog, niti europskog nogometa. Ovog puta nije nedosatajalo želje, ni borbenosti, igrači su "ginuli" na terenu, no to nije bilo dovoljno. U Europi se promašaji kažnjavaju, a "dječje bolesti" ne opraštaju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!