Nogomet

Torcida - čista petica!

Bernard Jurišić • petak, 17.08.2007.

Hajdukovi navijači već su nas naviknuli na fantastičan ugođaj na europskim utakmicama splitskog kluba, no večerašnja "izvedba" poljudskih tribina nešto je što će sigurno ući u ljetopise splitskog kluba i naše navijačke scene. Sjajno navijanje, sjajno ponašanje i konačno - bez ijedne baklje, dimne ili petarde u terenu...

Hajdukovi navijači protiv Sampdorije su položili "europski test" sa - čistom peticom. Prekrasnoj atmosferi koju je napravilo gotovo 35.000 navijača ovog puta nema prigovora. Kapa dolje dekoru i ponašanju tijekom svih 90 minuta!

Slika 2 od 3.
Foto: Bruno Karadža

Ako navijači zaslužuju medijski prostor kad ih se treba kritizirati, onda ga svakako moraju imati i u ovakvim situacijama kad nas sve učine ponosnima.

Iako je i ovog puta na sjevernoj i istočnoj tribini upaljeno nekoliko baklji, ni jedna od njih nije završila u terenu. Ni jedna dimna kutija nije aktivirana, ni jedna petarda nije puknula. Bilo je lako uočiti da su pravi navijači odnijeli potpunu pobjedu nad onima koji na utakmice ne dolaze ni radi Hajduka, ni radi nogometa. Svaka upaljena baklja brzo je završavala pod nogama onih koji nisu željeli puniti ionako bogatu kasu Uefe.

Slika 1 od 2.
Foto: Bruno Karadža

Poljudski sjever nije prestajao s pjesmom svih 90 minuta, a nekoliko su puta navijači svojim grlima i dlanovima podizali splitsku momčad i tjerali je naprijed. Ostali su dostojanstveni i u porazu, pljeskom i pjesmom ispratili su Hajdukovce u svlačionice i u jedan glas im poručili "Hajduče znaj, još nije kraj, igraj i nikad se ne predaj!"

Usprkos porazu našeg europskog predstavnika, bilo je prekrasno biti dijelom onoga što se večeras odigravalo u "poljudskoj školjci". Za razliku od igrača, Hajdukovi navijači briljirali su u svom europskom ispitu. Večeras su imali i kvalitetu i borbenost i disciplinu. I dokazali da se Hajduk može voljeti i bodriti i bez da mu se našteti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!