Nogomet

Ponovno neredi u Hercegovini

Tomislav Globan • petak, 17.08.2007.

Partizan, Legia i Feyenoord očito nisu bili dovoljna lekcija nogometnim huliganima. Samo mjesec dana nakon incidenata u Mostaru koji su Partizan koštali jednogodišnjeg izbacivanja iz europskih natjecanja, sinoć se u Širokom Brijegu u utakmici Kupa Uefe dogodio još jedan incident s gostujućim navijačima. Nova žrtva Uefine Disciplinske komisije bit će izraelski Hapoel Tel-Aviv...

Sve je započelo još u srijedu, dan uoči utakmice, za vrijeme treninga Hapoela na stadionu Pecara. Izraelski navijači, tzv. Red Army, provokacijama naspram malobrojnih domaćih znatiželjnika najavili su kako u Široki Brijeg nisu stigli isključivo iz sportskih pobuda.

Naelektrizirana atmosfera kulminirala je u 15. minuti jučerašnje utakmice 2. pretkola Kupa Uefe. Prvi pogodak svoje momčadi izraelski su navijači odlučili proslaviti bacanjem baklji i stolica na domaće gledatelje pri čemu je jedan nesretnik na domaćoj tribini pogođen i ozlijeđen. Pritom je na jednom dijelu tribine izbio požar zbog čega je sudac utakmice bio prisiljen prekinuti utakmicu.

Prekid je potrajao 30 minuta, a dvoboj se nije nastavio sve dok kompletna "vojska" Hapoelovih navijača nije odstranjena sa stadiona.

Inače, utakmicu je dobio Hapoel bez većih problema uvjerljivim rezultatom 0:3, no ne treba sumnjati da će Uefina kazna biti rigorozna te, po svemu sudeći, Izraelce čeka najteža moguća "odgojna mjera" - izbacivanje iz Kupa Uefe, a Široki Brijeg nastup u 1. kolu Kupa Uefe.

Indikativna je izjava belgijskog delegata utakmice Fernana Meesea koju prenosi bosansko-hercegovački portal pincom.info kako će Hapoel teško izbjeći izbacivanje iz Europe, pogotovo stoga što su navijači tog kluba odgovorni za smrt francuskog policajca uoči prošlogodišnje utakmice Hapoela u Parizu.

Nadajmo se da će Uefa odluku o kažnjavanju kluba iz Tel-Aviva donijeti prije ždrijeba 1. kola Kupa Uefe 31. kolovoza jer bi to za još jedan korak približilo zagrebački Dinamo statusu nositelja ukoliko ispadne od Werdera.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!