Nogomet

Asistencije otišle u vjetar

Maja Giljanović • nedjelja, 19.08.2007.

Treći uzastopni MLS poraz doživio je LA Galaxy na gostovanju u New Yorku, a da pognutih glava ne napuste travnjak rasprodanog stadiona Giantsa kojim se služi Red Bull trenera Bruce Arene nisu pomogle niti tri asistencije superstara Davida Beckhama...

Galaxy je, naime, poražen s nevjerojatnih 5:4, a čudesnoj je utakmici prisustvovalo ove sezone rekordnih 66 237 gledatelja. Red Bull inače u prosjeku prati samo 11 000 (drugi najgori domaćinskim posjet lige), ali Becksov se nastup ne propušta. Ostao je, pak, zamalo netaknut rekord svih vremena iz 1980. kad se 70 000 ljudi natiskalo na Cosmosovoj utakmici protiv Fort Lauderdalea s Beckenbauerom i Chinagliom u dresu Newyorčana.

"Ponosan sam. MLS treba upravo ovakve utakmice i siguran sam da će se nastaviti u istom ritmu. Što se, pak, same utakmice tiče, sličnom raspletu nisam prisustvovao još od pionirskih dana, ali što je tu je. Ima još dosta utakmica, bit će bolje", izjavio je poslije utakmice 32-godišnji nekadašnji kapetan Engleske.

Susret je inače obilježio Beckham dvaput asistiravši Pavonu u 6. minuti iz kornera te 8. iz slobodnog udarca, a njegov je ubačaj iz kuta započeo akciju koja je u 82. minuti rezultirala s izjednačujućih 4:4 Edsona Buddlea. Razočaranje, međutim, stiže dvije minute prije konca susreta kada Beckhamov bivši rival iz Premiershipa, Kolumbijac Juan Pablo Angel, nekadašnji napadač Aston Ville, postiže konačnih 5:4.

Utakmicu u New Yorku je Beckham po prvi put odradio cijelu nakon što je, cijeli mjesec odsutan zbog povrede, početkom tjedna startao u početnoj jedanaestorici u okviru Superlige i odigrao 63 minute, a lijevi je gležanj, čini se, podnio opterećenje i izazov umjetne trave newyorškog stadiona. Barem malo dobrih vijesti izborniku McClarenu koji na Beckhama najozbiljnije računa na prijateljskoj utakmici na Wembleyju protiv Njemačke sljedeće srijede, ali još važnije, ključnim susretima Engleza u Izraelu 8. i protiv Rusije 12. rujna.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!