Ostali sportovi

"Bila bih razočarana da ne osvojim zlato"

Bernard Jurišić • ponedjeljak, 20.08.2007.

Ugodno je baciti oko na listu najboljih rezultata ove sezone. Vlasnica čak četiri najbolja skoka ove godine je - Blanka Vlašić. Najbolja hrvatska atletičarka ispred sebe ima najveći izazov sezone. Svjetsko prvenstvo u Osaki...

Život sportaša je takav. Vremena za uživanje u ostvarenjima uglavnom je malo ili ništa, bez obzira koliko grandiozni ti rezultati bili. Pred Blankom Vlašić je najveći izazov ove sezone, SP u Osaki, koje će biti od presudnog značaja za konačnu ocjenu na kraju sezone. Bez obzira što je Blanka već dosad zaslužila čistu i čvrstu peticu.

Ipak, mitinzi su jedno, velika, europska i svjetska natjecanja nešto drugo. Blanku još uvijek muči to "proklestvo". Što činjenicu da je uistinu najbolja svjetska skakačica u vis još uvijek nije dokazala i službeno. Najsjajnijom medaljom oko vrata.

"Svjesna sam da u Osaku idem kao prva favoritkinja i radije idem tako nego kao jedna od mnogih. To je znak da vrijedim, da mogu i to je odlično za moje samopouzdanje koje je ključno za moj nastup", rekla je Blanka na današnjem druženju s novinarima uoči odlaska u Japan.

"Očekujem da će mi najveću prijetnju predstavljati Slesarenko i Bergqvist. Iskreno, o protivnicama ni ne razmišljam, potpuno sam koncentrirana na svoj nastup, na letvicu koja će biti ispred mene i na nastojanje da što bolje odradim svoj dio posla."

Iz Osake već stižu vijesti da će podloga na kojoj će se održavati SP biti "nešto posebno". Atletičari koji su je isprobali iznimno je hvale i najavljuju velike rezultate u svim disciplinama.

"Puno je skakačica preskakalo dva metra ove sezone i očekujemo da će finalno natjecanje biti zaista vrlo snažno", dodao je Blankin trener Bojan Marinović. "Za medalju će sigurno trebati ići preko dva metra".

Blankin otac i trener Joško Vlašić zahvalio je svim članovima stručnog stožera i liječnicima koji su stalno uz Blanku. "Zlato je naša želja, a s obzirom da nam nedostaje medalja s velikog natjecanja, bronca je minimum očekivanja. Rezultat nije u prvom planu, misli su nam usmjerene samo na što bolji plasman. Ipak je ovo Svjetsko prvenstvo."

Blanka puca od samopouzdanja, ove sezone ni jedna protivnica nije znala s njim izaći na kraj. Nema razloga ne vjerovati da tako neće biti i na Dalekom istoku.

"Moja su očekivanja viša od bilo čijih, pred sebe uvijek postavljam najviše ciljeve. S obzirom na moje rezultate, ne mogu se skrivati i reći da ne bih bila razočarana ako ne osvojim zlato. No, puno toga ovisi i o rezultatu. Zar bih mogla biti nezadovoljna sa srebrom, uz preskočenih 207?"

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!