Nogomet

Teški dani u Bremenu

Ante Pažanin • srijeda, 22.08.2007.

Sedam dana prije uzvratne utakmice trećeg pretkola Lige prvaka s Dinamom situacija u Werderu nikako nije blistava. Slab start u Bundesligi, predstojeća teška utakmica u Zagrebu s minimalnom prednošću, novi ozljeđeni i znakovi nezadovoljstva u svlačionici, neuigranost momčadi. Sve se to sručilo na klub iz Bremena i gori početak sezone nisu mogli ni sanjati...

Teški su dani za Werder. Klub koji se prošle godine do zadnjeg kola borio za naslov prvaka Njemačke grca u problemima. Trener Tomas Schaaf održao je trening sa samo sedmoricom igrača, što zbog ozljeda što zbog nastupa devetero prvotimaca za svoje zemlje u kvalifikacijskim i prijateljskim utakmicama. Ovogodišnja pridošlica iz Brazila Carlos Alberto nije mogao završiti trening, osjetio je mučninu i završio u bolnici. Još se očekuju nalazi kako bi se utvrdilo što muči Alberta. Nove loše vijesti stigle su od Boubacara Sanoga koji je trebao odigrati utakmicu s Obalom Bjelokosti protiv Egipta u Parizu, no požalio se na bol u nozi i završio je umjesto na travnjaku na pretragama. Prema riječima Schaafa njegov nastup u sljedećem bundesligaškom kolu protiv Nurnberga vrlo je upitan.

Osim ozljeda Werder muči i loša i bezidejna igra koja se bolno pokazala u subotnjem ogledu s Bayernom. Bavarci su potpuno nadigrali i demolirali Zelene i pokazali sve slabosti momčadi iz Bremena, a puno bolje nije bilo ni protiv Dinama protiv kojeg je Werder ipak sretno pobijedio. Obrana je prespora i prepropusna, veznom redu manjka ideja, a u napadu osim Sanoga nema pravih rješenja. Novi igrač Carlos Alberto koji je predstavljen kao veliko pojačanje za sada se pokazao velikim promašajem. Osam igrača je ozlijeđeno, ali Werderu najviše nedostaje kapetan Frings, motor i ideolog momčadi. Ovogodišnja momčad nije ni sjena one koja se do kraja borila za naslov prvaka Njemačke, dobro gurala u kupu Uefa i u Ligi prvaka pobijedila Barcelonu u Bremenu.

No, pojedini igrači dio krivice svaljuju i na trenera Schaafa i tuže se na preteške i prenaporne treninge. Tako je jedan od igrača, koji je htio ostati anoniman izjavio:"Sve je jasno, Schaaf ima pogrešne metode treniranja i rezultat su brojne ozljede. Nije li malo čudno što su pripreme samo trojica prošla bez ozljeda." Činjenica da je izjava dana anonimno govori o tome da je Schaaf ipak gazda u svlačionici, no jasno je isto tako da siutacija i ozračje u toj istoj svlačionici nisu bajni. Jedna od rijetkih dobrih vijesti je da oporavak Thorstena teče dobro pa bi tako sljedećeg tjedna mogao početi s laganim trčanjem. Za utakmicu u Zagrebu ipak definitivno neće biti spreman.

Situacija u Werderu svakako je daleko od idealne. Teško je za vjerovati da će se poboljšati do srijede i utakmice s Dinamom. Tako još jednom možemo konstatirati da će u srijedu Dinamo imati veliku priliku plasirati se u Ligu prvaka kako zbog prikazane igre u Bremenu tako i zbog situacije u Werderu. Ozračje u Dinamu dijametralno je suprotno od onog u Werderu, atmosfera je dobra, momčad dobro igra, cijeli klub i grad žive za srijedu i novu veliku, povijesnu utakmicu. Maksimir je već rasprodan, oko 37 tisuća gledatelja pratit će i bodriti Modre i pomoći im da dosegnu Ligu prvaka. Ipak podjestimo na kraju da je Dinamo dobro igrao i u prvoj utakmici u Bremenu, da je i tada ozračje bilo dobro, pa su Modri ipak izgubili. Sve to poziva na maksimalan oprez i maksimalnu ozbiljnost, jer samo tako se može proći Werder, čak i ovako ranjen i pokošen...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!