Nogomet

Dinamo ponovno u Sloveniju

Zoran Zdelar • petak, 24.08.2007.

Zagrebački Modri kreću odmah večeras nakon susreta s Međimurjem u slovenske Mokrice u višednevnu karantenu. Trener Branko Ivanković neće subotu provesti sa svojim igračima, već će još jednom skoknuti do Njemačke i osobno provjeriti je li se Werder 'sredio' u posljednjih desetak dana…

Dinamov trener Branko Ivanković oduševljen je uvjetima koje je imao u slovenskim Mokricama prilikom pripreme momčadi za prvu utakmicu trećeg pretkola Lige prvaka protiv Werdera. Zbog toga će odmah večeras nakon susreta s Međimurjem svoje igrače poslati u novu višednevnu karantenu u Sloveniju kako bi se mogli bez dodatnog pritiska pripremati za utakmicu sezone.

"U Mokricama ostajemo do utakmice s Werderom, prije svega da se igrači u jednom miru dodatno odmore i da ih maknemo od gužve te dodatne potražnje od njih za ulaznice. Nažalost, igrači su dobili izuzetno mali broj karata, da ne kažem gotovo ništa. Prebrzo su sve ulaznice planule. Ne pamtim da su sve ulaznice tako brzo prodane gotovo deset dana uoči utakmice, a dugo sam u nogometu i nisam pritom pratio samo reprezentaciju, već i Dinamo.", kazao je Ivanković.

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Iako Dinamo ima odličnu priliku za ulazak u Ligu prvaka, Werder je trenutno u krizi, Ivanković ne želi stavljati svoje igrače pod pritisak. "S puno motivacije i ambicija idemo u Mokrice gdje smo imali perfektne uvjete i prije prve utakmice. Druga utakmica s Werderom nije imperativ, ali je apsolutno jedna odlična prilika da napravimo nešto veliko. To nam je jedna dodatna olakotna okolnost, nema noža pod grlom i zato očekujem jednu veću odlučnost, ambicioznost i fanatizam."

Iako Werder nije mogao u deset dana od prve utakmice s Dinamom mnogo toga promijeniti u svojoj momčadi, Branko Ivanković i sportski direktor Zoran Mamić otputovat će ove subote ipak u Njemačku kako bi još jednom pogledali svog protivnika. "Oni u principu igraju uvijek isto, nema tu nekih velikih promjena, ali sigurno utakmica u Nürnbergu može biti vrlo slična po svemu i u Zagrebu. To je razlog putovanja u Njemačku. Vidjet ću da li će biti kakvih promjena, ali ne očekujem ih mnogo. Čitam i da je Carlos Alberto ozlijeđen. Bez obzira što se ne radi o jednakom natjecanju, vjerujem da posjet utakmici može biti od iznimne koristi.", smatra trener Dinama.

Modri kapetan Luka Modrić nije se još uvijek oporavio potpuno od lakše ozljede zadobivene u reprezentaciji, ali je ipak sigurno da će biti spreman za srijedu i Werder. Njemu je natečen mišić zadnje lože. "Vidjet ćemo kakva je situacija s Lukom Modrićem, odnosno s njegovim mišićem. Što se njega tiče, ne želimo ništa riskirati ili prepustiti slučaju, pa će pauzirati protiv Međimurja."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!