Vodeni sportovi

Ruski double u Starom Gradu

Maja Giljanović • subota, 25.08.2007.

U iznimno jakoj konkurenciji 32. Međunarodnog prvenstva Hrvatske u daljinskom plivanju koje se danas sa startom u osam sati održalo u starogradskoj luci pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Stipe Mesića, pobjedu su u obje konkurencije ubilježili ruski predstavnici...

Faros maraton u duljini od 16 kilometara ove je sezone privukao vrhunsku konkurenciju pa su organizatori na čelu s utemeljiteljem Vinkom Šoljanom imali slatkih problema u selekciji prijavljenih: njih 41 iz 18 zemalja s tri kontinenta (primjerice Egipta, Indije ili susjedne nam Crne Gore) se prijavilo do isteka roka po propozicijama MHPDP-a, posljednjeg dana 31. srpnja, a nastupilo ih je 31.

Muška je konkurencija ove godine obećavala čak i obaranje rekorda staze Rusa Jevgenija Bezručenka iz 2002. godine (3:05.07), a glavna se bitka očekivala između sunarodnjaka mu i štićenika Vladimira Djačina inače svjetskog prvaka na 10 kilometara iz Melbournea u ožujku ove godine, Francuza Gillesa Rondyja, aktualnog europskog, pak, prvaka na 25 kilometara te Nijemca Alexandrea Studzinskog, branitelja prošle godine osvojenog naslova pobjednika.

Djačin je na koncu u skladu s renomeom vodećeg u poretku Svjetskog kupa opravdao status favorita i na najbolji mogući način potvrdio da će u ovo vrijeme iduće godine biti prvi tip za zlato na 10 000 metara koje na Olimpijskim igrama u Pekingu ulaze po prvi put u program OI-a.

Rusko je slavlje trebala i doista jest, u konkurenciji među ostalima Ivete Hlavačove inače rekorderke La Manchea te naše sve konkurentnije 15-godišnjakinje Karle Šitić, upotpuniti obranom prošlogodišnjeg naslova pobjednice prva favoritkinja, Ana Uvarova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!