Nogomet

U Werderu ništa novog

Zoran Zdelar • nedjelja, 26.08.2007.

Branko Ivanković i Zoran Mamić bili su u subotu u Njemačkoj kako bi još jednom provjerili svog protivnika u trećem pretkolu Lige prvaka. Werder je slavio na gostovanju u Nürnbergu, ali Dinamov trener nije previše novih informacija mogao pokupiti…

Dok je Dinamova momčad boravila u slovenskim Mokricama u karanteni, trener Branko Ivanković i sportski direktor Zoran Mamić otputovali su u Njemačku kako bi prisustvovali susretu trećeg kola Bundeslige. Zanimalo ih je, jasno, gostovanje bremenskog Werdera u Nürnbergu kod istoimene momčadi. Slavio je Dinamov europski protivnik u tom susretu s 1:0, a ponovno je Thomas Schaaf pogodio s izmjenama. Ovog puta u igru je u 61. minuti uveo mladog Austrijanca Harnika, koji mu na ukazanom povjerenju zahvaljuje pogotkom za sva tri boda.

Čini se da Schaaf ima poseban nos kad su u pitanju zamjene igrača tijekom utakmice. To je presudilo prvu utakmicu trećeg pretkola Lige prvaka, a sad i treće kolo Bundeslige. No, Werder nije mogao oduševiti svoje navijače prikazanom igrom. I dalje momčad djeluje neorganizirano, pa Ivanković se nije mogao vraćati svojoj momčadi s nekim novim dojmovima.

"Utakmica je odigrana u fantastičnom ozračju, pred gotovo 50. 000 gledatelja. Bila je to utakmica s malo izglednih prilika, a Harnik je donio preokret kada je ušao u igru. Osim pogotka, zaslužan je i za dvije opasne akcije ispred domaćeg vratara. Nisam iznenađen utakmicom ili igrom, sve što smo znali o Werderu još jednom se potvrdilo.", kazao je Ivanković za službene web-stranice.

"U odnosu na utakmicu koju smo mi igrali u Bremenu, sada je na terenu bio i hrvatski reprezentativac Jurica Vranješ. Bila je to izjednačena utakmica, a Werder je djelovao opasnije. Također, još jednom smo vidjeli da su vrlo opasni u prekidima, a Diego im je glavni organizator. Ovo je značajna pobjeda Werdera, koja će im sigurno dati dodatni optimizam i elan uoči uzvrata 3. pretkola Lige prvaka u Maksimiru.", mišljenja je Dinamov strateg.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!