Ostali sportovi

Hrvatski atletičari s invaliditetom u Češkoj

Darko Matić • nedjelja, 26.08.2007.

Ovogodišnje Otvoreno prvenstvo Češke u atletici za osobe s invaliditetom održano je u Olomoucu 25. i 26. kolovoza. Osim 16 naših atletičara, nastupilo je preko 300 sportaša iz 18 zemalja...

Naša reprezentacija ovog puta nije nastupila u svom najjačem izdanju, pa je izbornik Branko Omazić dao priliku da pokažu svoje trenutne mogućnosti ostali koji su na pragu ostvarenja A norme za Paraolimpiske igre u Pekingu slijedeće godine.

Prvoga dana svakako su nas oduševili nastupi sedamnaestogodišnjeg Branislava Budetića i Miroslava Matića. Budetić je osvojio treće mjesto u skoku u dalj i najdalje je hitio koplje u veoma jakoj konkurenciji, dok je Matić u svojoj kategoriji tjelesnog oštećenja bio treći u bacanju diska.

Drugog dana svakako su još jednom potvrdili svoju kvalitetu bacači kugle Darko Kralj i Josip Slivar. Kralj je bio prvi, a Slivar drugi.

I ovog puta Česi su se pokazali kao dobri domaćini i organizatori, tako da je unatoč veoma velikom broju atletičara natjecanje proteklo gotovo besprijekorno.

Na kraju valja istaći da su osim europskih zemalja nastupili atletičari iz Saudiske Arabije i Ujedinjenjih Arapskih Emirata. Naši su svakako opravdali svoj nastup i za vjerovati je da će slijedeće Paraolimpiske igre u Pekingu Hrvatska atletska reprezentacija biti najbrojnija do sada te da bi u Pekingu moglo nastupiti čak 11 atletičara s ispunjenom A normom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!