Automoto

Seat ušao u povijest

Kristian Hohnjec • nedjelja, 26.08.2007.

Na osmoj stanici sezone, njemačkom Oscherslebenu najviše su pokazali vozači iznenađujućeg Seata. Prvo mjesto među vozačima WTTC-a drži BMW-ov dvojac Farfus - Priaulx. Najmanje sreće ovog vikenda imali su predstavnici Chevroleta...

Prva utrka donijela je povijesnu pobjedu, naime po prvi put u povijesti WTCC-a slavio je "dizelaš". Seatov Yvan Muller došao je do pobjede, a drugo mjesto osvojio je njegov timski kolega Gabriele Tarquini. Treća pozicija pripala je Jamesu Thompsonu iz Alfa Romea. "Jako sam zadovoljan, stvari su se odvijale onako kako smo planirali. Auto je za vrijeme cijele utrke radio fantastično", rekao je pobjednik.

Slika 1 od 1.

Druga utrka donijela je slavlje BMW-a. Dosadašnji vodeći u poretku vozača Jorg Muller bio je prisiljen odustati, pa je čelo na ljestvici preuzeo pobjednik druge utrke i njegov timski kolega Augusto Farfus Junior. Drugi je bio Andy Priaulx, dok je treći završio Jordi Gene iz Seata. Na startu obiju utrka u nesrećama su stradali Chevroletovi Alain Menu i Nicola Larini, pa im je jedine bodove donio Robb Huff. Karavana se sada seli u britanski Brands Hatch.

Poredak vozača:
1. Farfus (BMW) 69
2. Priaulx (BMW) 68
3. Muller (BMW) 63

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!