Nogomet

Boca penalom u 93. minuti

Maja Giljanović • ponedjeljak, 27.08.2007.

Boca Juniors pod strašnim je pljuskom na jedvite jade svladala Gimnasiju La Platu u utakmici na kojoj su se gosti junački branili igrajući posljednjih pola sata s jednim, a desetak minuta s dvojicom igrača manje...

Russovi su igrači istina dominirali cijelim tijekom susreta, ali udarac Palacija u prvom je dijelu primjerice zaustavio okvir gola. U 49. Palacio na asistenciju Martina Palerma dovodi nakon odrađenog četvrtog kola petoplasiranu Bocu u vodstvo, ali Gimnasia (Dominguez) poravnava niti pet minuta kasnije. U nastavku se se svim snagama grčevito borili, ali kao da dva isključenja nisu dovoljna u prvoj minuti sudačke nadoknade vratarevb start na Boselli je sankcioniran najstrožom kaznom. Odgovornost preuzima Ledesma i svojim trećim ovosezonskim pogotkom donosi vrijedna tri boda protiv iznenađujuće čvrste Gimnasije (dosad su, naime, ubilježili samo mršavi remi i zauzimaju posljednje, 20. mjesto).

Ljuti im je rival River, pak, ostao ponovno bez slasti pobjede, a prvi poraz nakon dva remija im je golom u 78. minuti nanio San Martin i ostavio posrnulog velikana na 18. poziciji s dva osvojena boda.

Još dan ranije je Independiente zadržao savršen skor minimalnom pobjedom nad Argentinos Juniorsima pogotkom Germana Denisa, njegovim četvrtim kojim je izbio na prvo mjesto ljestvice strijelaca, s ruba šesnaesterca u 76. minuti dok je u derbiju kola Simeonov Estudiantes s povratnikom nakon povrede Veronom (obnovio je, međutim, ozljedu i morao van terena još u prvom poluvremenu) protiv lanjskog prvaka San Lorenza izvukao bod pogotkom Morena u četvrtoj minuti nadoknade susreta.

Na drugo je mjesto inače izbio Velez u uzbudljivoj utakmici s 4:2 bolji od Gimnasije Jujuy dok je treći s također devet osvojenih bodova Banfield (4:0 protiv Arsenala) za kojeg je Dario Cvitanić, podsjetimo po riječima Zorislava Srebrića iz svibnja ove godine potencijalan kandidat za hrvatsku reprezentaciju, zabio dva gola.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!