Nogomet

Zvezda i Dinamo ostali pred vratima raja

Marin Vuković • utorak, 28.08.2007.

Crvena zvezda nije uspjela nadoknaditi minus od jednog pogotka iz prve utakmice protiv Glasgow Rangersa. Škoti putuju u Ligu prvaka, dok će beogradska momčad utjehu naći u prvom kolu Kupa Uefe. Mjesto u elitnom društvu osigurao je i viceprvak Europe Liverpool, te talijanski Lazio pobjedom u Bukureštu...

U usporedbi s prvom utakmicom na Ibroxu koja je protekla bez pravih prilika i u kojoj je odluka pala u posljednjim trenucima, susret na Marakani ponudio je nešto više uzbuđenja. Beograđani su uz pomoć prepunih tribina krenuli po rani pogodak i već u prvih desetak minuta mogli su ostvariti cilj. U prvoj minuti Igor Burzanović izbio je sam pred vrata gostiju, ali vratar Allan McGregor sjajnom obranom otklanja opasnost.

Prvi opasniji ulazak u šesnaesterac Crvene zvezde gosti su obilježili prigodom Barryja Fergusona u 27. minuti no on iz teške situacije šalje loptu pored gola. Nakon pola sata igre, u razmaku od samo dvije minute Burzanović i Dušan Anđelković promašuju nove dvije prilike i na odmor se odlazi rezultatom 0:0. Najizglednije prilike iz drugog poluvremena pripadaju gostima. U 57. minuti Jean-Claude Darcheville izbija sam pred vratara Ranđelovića i puca koji centimetar pored lijeve vratnice, a sedam minuta kasnije Lee McCulloch dobiva priliku za udarac s 20-ak metara, no vratar Crvene zvezde ovaj put je na mjestu.

Kako se bližio kraj utakmice bilo je sve jasnije da će škotska momčad uspjeti zadržati prednost iz prve utakmice i plasirati se u Ligu prvaka. Valja priznati da u 180 minuta škotsko-srpskog dvoboja niti jedna momčad nije pokazala kvalitetu igre dostojnu elitnog europskog nogometnog natjecanja.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Viceprvak Europe iz prošle sezone bez većih je problema prošao pored francuskog predstavnika Toulousea. Ako se prednost od 1:0 s gostovanja u Francuskoj, iako značajna, činila nedovoljnom za opušteni uzvrat na Anfieldu, nova četiri pogotka u mreži Toulousea riješila su sve dvojbe oko sudionika Lige prvaka.

Liverpool je bio puno bolji suparnik i već u 19. minuti pogotkom Petera Croucha poslao je jasnu poruku Francuzima da ostave svaku nadu. Na 2:0 povisio je Sammi Hyypia početkom drugog poluvremena nakon kornera Yossija Benayouna, a dva je pogotka u posljednje tri minute dodao i Dirk Kuyt. Da Crouch nije promašio još jednu izglednu priliku, a Kuyt pogodio i gredu, Toulouse je mogao biti i ponižen na Anfieldu.

Ulaznicu u skupine Lige prvaka rezervirao je i talijanski Lazio koji je na gostovanju u Bukureštu svladao Dinamo s 3:1, nakon što je susret u Rimu završen neodlučeno 1:1. Osim što je imao povoljan rezultat iz prve utakmice, Dinamo je i poveo u 27. minuti pogotkom Florina Bratua i na odmor odnio prednost i nadu da će je u nastavku utakmice uspjeti zadržati.

Mreža domaćih ipak nije ostala netaknuta budući da je Lazio već na početku drugog dijela stigao do izjednačenja, a strijelac je s bijele točke u 47. minuti bio Rocchi. Samo sedam minuta kasnije Goran Pandev donosi potpuni preokret gostima, a sve nade Rumunja potopljene su u 66. minuti kada je Rocchi svojim drugim pogotkom zapečatio sudbinu Dinama.

Susret između AEK-a i Seville, koji je također trebao biti na rasporedu večeras, odgođen je zbog tragične smrti igrača Seville Antonia Puerte, koji je u 22. godini života preminuo od posljedica srčanog udara.

Liga prvaka, treće pretkolo, 28.08.2007:
Crvena zvezda - Glasgow Rangers 0:0 (0:1)*
Liverpool - Toulouse 4:0 (1:0)
Dinamo Bukurešt - Lazio 1:3 (1:1)

* u zagradi su rezultati prve utakmice

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!