Ostali sportovi

11. zlatna medalja za redom

Ivana Strahija • srijeda, 29.08.2007.

Fantastična Jelena Isinbajeva osvojila je svoje 11. zlato za redom na velikim natjecanjima, baš kako je i rekla da hoće. Ta je poznata atletičarka i dalje bez premca u skoku s motkom, no sa preskočenih 4.80 metara Jelena nije bila zadovoljna. Željela je naime, po 21. put oboriti svjetski rekord.

Isinbajeva je jedna od ikona atletskog sporta danas, a njena je slava dobro poznata u Japanu, gdje su gledatelji napunili stadion kako bi mogli pratiti upravo ženski skok s motkom. Na žalost, nije se dogodilo ono što su svi očekivali, ponovno obaranje svjetskog rekorda, pošto Jelena danas nije bila potpuno koncentrirana:

"Publika je ovdje u Japanu prekrasna, no nedostajalo mi je ono nešto da preskočim svjetski rekord. Vjerojatno sam čekala predugo između pokušaja, a ni ostale mi natjecateljice nisu bile dovoljan izazov da nastavim. Možda da je koja od njih preskočila 4.80 tada bih i ja bila pod većim pritiskom."

Pa ipak, Isinbajeva vjeruje da će ove sezone srušiti famoznih 5.01, koje je postavila na Svjetskom prvenstvu u Helsinkiju 2005. "Preda mnom je još šest natjecanja, na svakom od njih imam šansu pokušati. Sigurno ću na jednom i uspjeti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!